Dames 1 niet opgewassen tegen Lettele

Gepubliceerd op 21 januari 2017 om 12:19

Dames 1 niet opgewassen tegen Lettele: 26 - 37. ook heren laten punten liggen: 32 - 36

Vanavond speelde dames 1 de derby tegen Lettele. Wisten ze in de uitwedstrijd goed partij te geven en in de laatste seconden te winnen, vanavond was er van een echte derby geen sprake. alleen de eerste 10 minuten ging het nog gelijk op, maar toen Lettele eenmaal op 2 doelpunten voorsprong kwam, was het gedaan. via snelle breaks liepen ze uit naar een 10-18 ruststand. Ook de 2e helft was Lettele de betere en werd er volop gescoord. Tegen het eind werd de achterstand wel weer kleiner, net zoals we vorige week zagen, maar daar bleef het dan ook bij.

 

Ook de heren konden geen 2 punten bijschrijven. Zij hadden de pech dat Tim Bloemen de rest van het seizoen niet meer in actie zal komen wegens gescheurde kruisbanden en bovendien was Dennis Schrijver als keeper afwezig. Dion die normaal ook wel in doel staat, mocht wegens blessure ook nog niet spelen, vandaar dat Jan Maatsen de "stoute" schoenen aantrok en probeerde het doel te verdedigen. Na een aarzelend begin lukte dat ook zeker een paar keer. ook aanvallend werd er veel gescoord waardoor de stand telkens gelijk op ging. Na een ruststand van 16-16 ging dit ook in de 2e helft zo door, tot ongeveer 5 minuten voor tijd. Blauw Wit wist een gaatje te slaan en dat was teveel gevraagd om nog weer te dichten. Met een 32-36 eindstand betekende dat helaas geen punten, maar werd wel een goede wedstrijd gespeeld.

 

Hiervoor speelden onze heren al tegen Cabezota, de trotse koploper die alles nog gewonnen had. Ook vorig jaar speelden beide teams in zelfde klasse en was de thuiswedstrijd ook bijzonder spannend. Ook vanavond kon het publiek genieten van een prima wedstrijd. Begin was voor Cabezota, maar dat veranderde al snel. Onze heren namen brutaal een voorsprong en konden die ook verder uitbouwen tot 6 doelpunten. Daarvan was bij rust nog 2 doelpunten verschil over. 2e helft ging het meer gelijk op. 5 minuten voor tijd leek Cabezota langszij te komen, maar onze heren gaven zich niet zomaar gewonnen. Het werd uiteindelijk 30-28 en daarmee een verdiende overwinning.

 

 

 


«   »