Wedstrijdverslagen en uitslagen

Seizoen 2018-2019

Klik voor de actuele uitslagen van seizoen 2018-2019 op onderstaande link:

https://www.handbal.nl/competities/competitie/club/

Plus Severijn Heeten DS1 - Haarle DS1

We hadden er zin in, een spannende pot tegen Haarle. Toen de wedstrijd begon, stonden we gelijk al sterk in de verdediging. Door onze kansen die we in de aanval goed afmaakten, kregen we een kleine voorsprong. Met deze kleine voorsprong gingen we de rust in met 13-11. Na de rust waren we van plan om het verschil groter te maken en onze voorsprong vast te houden. Dit wil nog wel eens mis gaan bij wedstrijden. Gelukkig slaagden we er dit keer wel in. We stonden er als team en waren lekker fel. We eindigden de wedstrijd met een stand van 30-23. 

Lees meer »

Wedstrijdverslagen 2017 - 2018

Weekend 24 en 25 maart

PLUS Severijn Heeten DS1 - Groessen DS1

Vanavond speelden we onze laatste thuiswedstrijd tegen Groessen. We waren vastbesloten om deze te winnen, om zo nog een plek in het klassement op te kunnen schuiven. We begonnen de wedstrijd goed in de dekking, wat maakte dat Groessen er moeilijk door heen kwam. Dit maakte dat we gelijk al wat doelpunten voor stonden. We gingen de rust in met een stand van 10-8 in ons voordeel.
De tweede helft begonnen we minder sterk dan de eerste helft. Aan beide kanten waren er irritaties en het scoren ging moeizamer. De stand liep dan ook gedurende tweede helft gelijk op. De laatste minuut stonden we voor met een stand van 19-18. In de laatste paar seconden kon Groessen de bal bemachtigen en er helaas nog een punt uitslepen. Dit zorgde voor een gelijke stand: 19-19. We hebben met zijn allen gevochten tot het eind, maar helaas geen winst kunnen behalen.

We hebben na deze wedstrijd de tijd genomen om een aantal mensen te bedanken.
Allereerst gaat Sylvia ons volgend jaar verlaten. We willen haar hartelijk bedanken voor de tijd die zij vrij maakte voor het tapen, advies geven en/of masseren.  Muriël gaat ons volgend jaar, na vele jaren handbalervaring, verlaten. Muriël heeft ons veel dingen kunnen leren en ons allen goed advies kunnen geven. Dit zullen we volgend jaar helaas moeten missen!
Isa gaat haar handbal carrière voortzetten bij Kwiek. Isa liet als linkshandige altijd mooie acties op de hoek zien. Jouw gedrevenheid zullen we gaan missen. We wensen jou veel succes en zullen je vast nog wel zien spelen! 
Ook willen we alle vrijwilligers en sponsoren ontzettend bedanken. Zonder jullie kunnen we onze wedstrijden niet spelen.
Tenslotte willen we het publiek bedanken. Jullie kwamen ons elke keer weer aanmoedigen, ook wanneer wij een wisselvallige wedstrijd lieten zien. Mede dankzij jullie kregen wij meer de drive om te winnen.

Over twee weken hebben we onze laatste competitiewedstrijd tegen Artemis in Doetinchem. Hier gaan we weer vol voor de winst. Hopelijk zien we jullie dan!

 

Wedstrijdverslagen

Lees meer »

Weekend 17 en 18 maart

Seine Wonen HHZD DS1 - PLUS Severijn Heeten DS1

Op zondag 18 maart stond de wedstrijd tegen HHZD Heino op het programma. Na wat verloren punten van de vorige wedstrijden en een krappe winst van 21-19 de vorige keer tegen HHZD wisten we dat we hard aan het werk moesten om dit keer de punten mee naar huis te nemen.

We gingen goed van start en kwamen op een voorsprong van 6-0. In het tweede deel van de eerste helft lieten we Heino terugkomen tot een ruststand van 13-14 in ons nadeel. In de rust kregen we te horen dat het nog wel eens een pittige tweede helft kon worden, waarbij we even een tandje bij moesten zetten. We kwamen weer op voorsprong en wonnen de wedstrijd. Met een eindstand van 26-29 hebben we de punten weer in de pocket.

Volgende week zaterdag spelen wij onze laatste thuiswedstrijd om 20:15 tegen Groessen, dit belooft een spannende wedstrijd te worden. We hopen jullie dan allemaal weer te zien op de tribune!

 

Wedstrijdverslagen

 

 

Lees meer »

Weekend 10 en 11 maart

Plus Severijn Heeten Heren 1 – Havana Heren 1

Afgelopen zaterdag speelden de heren van Heeten tegen de Havana’s uit Nijmegen. In de vorige wedstrijd stonden we zonder keeper en liep Leo een gebroken neus op tijdens de wedstrijd. Deze wedstrijd stond keeper Dennis in het doel en we hadden genoeg wissels. We wisten dat we een goede kans maakte tegen Havana’s en we gingen vol goede moed de wedstrijd in.
De wedstrijd begon en er was een sportieve sfeer. Door een paar sterke aanvallen wist Havana de eerste twee doelpunten te scoren. Dit zette ons direct op scherp. Ronald wist het eerste doelpunt voor Heeten te maken. Met mooi combinatiespel aan beide kanten wist de score redelijk gelijk te blijven. Nadat wij 5-9 achter stonden wisten wij elkaar beter te vinden in de aanval en werd er ijzersterk verdedigd. Vanaf bij alle posities wisten we te scoren en de ruststand werd 14-12 in het voordeel van Heeten.
We wisten dat we in de tweede helft niet konden verslappen en we moesten scherp blijven in zowel de aanval als de verdediging. We wisten dat er weinig werd gestraft door de arbitrage en dit werkte zowel in ons voor en nadeel. Havana weet goed hoe ze er een schepje bovenop moeten doen in de verdediging. Dit was ook te zien tijdens de tweede helft. In de tweede helft stonden we 16-13 voor en hierna liep het verschil terug naar 18-18. Hierna stond de score nooit meer dan 1 of 2 doelpunten uit elkaar. Naarmate de tijd verstreek werd het steeds spannender. Door goed samenspel werd Ronald keer op keer gelanceerd en wist met harde schoten de ballen in het doel te leggen. Ook de andere teamleden wisten elkaar goed te vinden. Met erg mooi en technisch handbal wisten we de score in ons voordeel of gelijk te houden. In de laatste 5 minuten wist Havana op 2 doelpunten voorsprong te komen. We deden erg ons best maar helaas werd de score na 60 zenuwslopende minuten 28-29 in het voordeel van Havana.
Aanstaande zaterdag avond spelen de heren van Heeten uitwedstrijd tegen de heren van  Ha-Stu 2.

PLUS Severijn Heeten DS1 - HV Havana DS1

Op zaterdagavond 10 maart stond de wedstrijd tegen Havana op het programma. De uitwedstrijd hadden wij verloren en wilde dus graag iets recht zetten. Na een goede warming-up waren wij klaar om aan de wedstrijd te beginnen.

Wij begonnen goed en stonden al snel 3-0 voor. Hierna scoorden wij om en om en wisten wij deze voorsprong een kwartier vast te houden. Daarna kwam Havana langszij en gingen wij uiteindelijk de rust in met een score van 10-13.

In de rust werd verteld dat wij scherp moeten blijven in de verdediging, meer met elkaar moeten praten en onze afspraken na moeten komen.

In de tweede helft ging het score verloop om en om. Hierdoor kon Havana niet uitlopen, maar kwamen wij ook niet dichterbij. Het gat bleef telkens 2 á 3 doelpunten. In de laatste twee minuten konden wij het gat nog verkleinen naar 1 doelpunt, helaas konden wij daarna niet meer de gelijkmaker scoren en verloren wij met 24-26

Volgende week staat de wedstrijd tegen Heino op het programma. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Heino op zondag 18 maart om 12:25. Wij hopen jullie daar allemaal weer te zien!

 

Wedstrijdverslagen

 

 

Lees meer »

Weekend 17 en 18 februari

PLUS Severijn Heeten DS1 - ABS DS1

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen ABS ds1 op het programma. De wedstrijd was van belang om te winnen omdat we met Haarle en Groessen de tweede plek deelden.De wedstrijd startte stroef en we kwamen op een achterstand van 3-4. Daarna draaiden wij de knop om. Daardoor kwamen wij op een voorsprong van 15-5 bij de rust.

In de rust werden de kleine foutjes besproken waar wij op moesten letten en dat we zo door moesten gaan.Echter startte de tweede helft ook wat stroefjes. Vaker balverlies, dekking iets minder fel maar toch kwam ABS niet in de buurt en uiteindelijk was de eindstand 30-20. Een mooie overwinning dus.

We hebben een week rust maar zondag 4 maart spelen we weer. We spelen uit om 15:15 tegen Duiven ds1. We hopen jullie dan weer allemaal te zien!

 

Wedstrijdverslagen

 

Lees meer »

Weekend 3 en 4 febr.

SDOL Dames 1 - PLUS Severijn Heeten DS1

De wedstrijd tegen SDOL stond op het programma en we gingen er met volle moed heen. Een duidelijke bespreking en goede warming up, zodat we gelijk scherp en op snelheid de wedstrijd zouden beginnen.
De wedstrijd begon en al snel stond SDOL met 3-0 voor. Bij ons in de aanval kwamen we moeilijk op gang en konden we niet gelijk ons eigen spel vinden. Toch kwamen onze doelpunten, maar SDOL had wel al een kleine voorsprong. Wij stonden 6-2 achter. Er moest wat gebeuren, en kwamen gelukkig wel weer dichterbij. We gingen de rust in met 1 punt voorsprong, de stand was 9-10.

Begin van de tweede helft hebben we nog even met 3 punten voor gestaan, maar we zakten daarna in. De overtuiging en felheid was niet 100% En vanaf dat moment ging het de rest van de wedstrijd gelijk op. En werd het tot in de laatste minuut spannend. Het stond 21-21, maar in de laatste seconden was SDOL net wat scherper en de wedstrijd eindigde met een stand van 22-21.

 

Wedstrijdverslagen

 

 

Lees meer »

Weekend 27 - 28 januari

‘Heren van Heeten verslaan Erica in een ijzersterk duel’ 

Afgelopen zaterdag speelden de heren van Heeten uit tegen de Heren van Erica. De vorige wedstrijd had Erica gewonnen met 32-28. We wisten dat dit dus een pittige wedstrijd ging worden. Voor de wedstrijd hadden we goede afspraken gemaakt en we hadden een helder plan. Met 4 wissels konden we de strijd aan gaan.
De wedstrijd begon en direct wisten we op voorsprong te komen door een doelpunt van Roland. Door een goed opgezette aanval wisten we een penalty te krijgen die Erik vakkundig in het doel wist te gooien. Erica kwam met snelle aanvallen onze kant op en wist de score steeds bij te houden. De score bleef nu bijna de gehele helft gelijk. Telkens als wij scoorden maakte Erica de aansluiting. Zowel wij als Erica konden geen ruimte vinden om uit te lopen. Toen de score 8-8 was wist Erica het 10-8 te maken. Direct hierna konden wij terug komen tot een 12-10 door doelpunten van Tim, Aldo en Erik. Hierna liep de score weer gelijk op. De ruststand was 15-16 voor Heeten.
In de tweede helft moesten we onze focus behouden en door gaan met het opzetten van goede wissels. De scores bleven steeds heel dicht bij elkaar en een paar fouten konden de wedstrijd al beïnvloeden. Nadat we met 3 punten waren uitgelopen op Erica kwamen ze weer terug tot een score van 21 – 21. In de laatste 10 minuten wisten we Erica de baas te blijven. Door een sterke verdediging en fenomenaal keeperswerk van Dion wisten we de voorsprong vast te houden. Zelfs toen Erica een penalty kreeg wist Dion de bal twee keer achter elkaar te stoppen. In de eindfase wisten we het hoofd koel te houden en scherp te blijven in zowel aanval als verdediging. Door een goede teamprestatie konden we de punten mee naar huis nemen. De eindstand was 26-29!
Aanstaande zondag spelen we om 13:00 een uitwedstrijd tegen de Heren 1 van Zwolle.
Doelpunten: Aldo 10, Erik 7, Mart 4, Jesper 2, Tim 2, Leo 1, Ronald 1, Roland 1.


Nijhof Broekland dames 1- PLUS Severijn Heeten dames 1

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Broekland op het programma. Door twee nederlagen tegen Zwolle en Haarle waren we gebrand om vandaag de punten mee terug te nemen naar Heeten. We hadden afgesproken om de uitstraling en de teamspirit van de wedstrijd tegen Zwolle mee te nemen in deze wedstrijd. We begonnen de wedstrijd en stonden al snel op voorsprong. Toch liep het zowel in de verdediging als in de aanval niet helemaal lekker waardoor broekland weer langszij kwam. Vanaf toen verliep de score om en om. Vlak voor het fluitsignaal van de rust kreeg Broekland nog een penalty. Waardoor we gingen rusten met 11-10 in het voordeel van Broekland. In de rust bespraken we dat we meer op snelheid moesten spelen, meer afstand moesten nemen in de aanval, druk moesten zetten en wachten op de kansen want die kwamen er dan echt wel! In de verdediging moesten we meer communiceren en vooruit gaan verdedigen. We gingen met goede moed de tweede helft in, al gelijk scoorden wij een aantal keer vanuit snelheid. Vanaf daar werd de wedstrijd harder, er werden nare overtredingen gemaakt en ging er regelmatig iemand met twee minuten het veld af. Uiteindelijk konden wij door hard werken uitlopen naar een voorsprong van 5 doelenpunten. De einduitslag was dan ook 19-24 in het voordeel voor ons. Deze twee punten konden we dus in onze zak steken.
We willen al het publiek bedanken die speciaal voor onze wedstrijd naar Broekland is gekomen! Volgende week zaterdag 3 februari om 19:00 staat wederom een uitwedstrijd op het programma, namelijk tegen SDOL. Hopelijk zien we jullie ook dan weer!

 

Wedstrijdverslagen

 

Lees meer »

Weekend 20 en 21 januari

Heren 1 Plus Severijn Heeten – Heren 1 Duiven.

Afgelopen zaterdag speelde de heren van Heeten tegen de heren van hv Duiven. Duiven staat momenteel op de 2e plaats. Het beloofde dus geen makkelijke wedstrijd te worden.

De wedstrijd begon en Duiven wist snel een aantal keer te scoren. Jesper wist het eerste doelpunt voor Heeten te scoren. De score liep hierna gelijk op met steeds een lichte voorsprong voor Duiven. Nadat wij 7 doelpunten hadden gescoord en Duiven 9 doelpunten nam de trefzekerheid van ons af. Er was meer balverlies en er werd niet zuiver afgerond. Duiven wist onze verdediging wel steeds te passeren en wist de score uit te laten lopen. De ruststand was dan ook 10-19 voor Duiven.

In de tweede helft namen we ons voor om te gaan spelen met meer trefzekerheid en alleen voor 100% kansen te gaan. Deze opdracht werd ook goed uitgevoerd en was direct te zien. Ronald Maasman was pas de tweede helft aanwezig en het was goed te zien dat hij nog fris en fruitig was. Met volle overtuiging gooide hij de ballen en de keeper was kansloos. De aanval stond in de tweede helft een stuk beter en dit was te zien aan de score. We wisten nu langzaam in te lopen op Duiven maar de afstand bleef steeds te groot om bij te komen. In de tweede helft wisten wij 18 keer te scoren en Duiven wist 17 keer te scoren. De eindstand was uiteindelijk 29-36 voor Duiven.
Aanstaande zondag spelen de heren een uit wedstrijd tegen de Heren 1 van Erica’76.
Doelpunten: Aldo 8, Mart 5, Tim Bloemen 4, Ronald 4, Jesper 3, Leo 3, Maarten 1, Erik 1.

 

PLUS Severijn Heeten DS1 - Travelbags Zwolle DS1

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de koploper Travelbags/HV Zwolle op het programma. We stonden onder Zwolle met 4 punten minder. Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden. Aan het begin van de wedstrijd lieten we zien dat we mee wilden en zorgden we ervoor dat het de gehele eerste helft gelijk op ging. Zwolle had een hele snelle linkeropbouw die moeilijk te verdedigen was, hierdoor werd er snel en makkelijk gescoord. Toen ze vastgezet werd, kwam het spel van Zwolle er al snel anders uit te zien, en werd het moeilijker voor Zwolle om door de dekking heen te komen.
Wij daarintegen speelden mooie systemen uit en konden vlak voor rust op een voorsprong komen van 11-9. Er werd besproken dat we als team moesten blijven vechten en het in de aanval niet te moeilijk moesten maken.Fel begonnen we aan de tweede helft maar als snel kon Zwolle terug komen op een gelijkspel, 12-12.

We moesten meer gaan praten en de ballen moesten er aan de kant van Zwolle in. Niet te snel willen afronden en onze kansen afwachten. Aanval blijven spelen en niet te moeilijk maken. Hier werd op ingehaakt en zo bleef het een spannende tweede helft. We konden telkens een puntje voorblijven en het werd zelfs 19-16 door een paar goede aanvallen en individuele acties. Toch werd er door Zwolle te gemakkelijk gescoord en verspeelden wij de bal in onze aanval. We konden niet ons doelpunt vieren aan de kant van Zwolle, want zo snel was Zwolle weer aan onze kant, en hadden ze de bal in het netje liggen. Vlak voor tijd werd het 21-21 en konden we toch het voordeel nog pakken. 22-21. Door balverlies in de aanval wist Zwolle uit een breakout de gelijkmaker te scoren. Het ging de laatste minuut bij ons in de aanval niet meer zoals we wilden en Zwolle kon het laatste winnende doelpunt maken. 22-23 in het voordeel van Zwolle.

Volgende week zaterdag spelen we de uit wedstrijd tegen de dames van Nijhof/Broekland.
We spelen om 19:30 in Broekland. We hopen jullie daar allemaal weer te zien!

 

Wedstrijdverslagen

 

Lees meer »

Weekend 13 en 14 januari

DFS Arnhem Heren 2 - Plus Severijn Heeten Heren 1

Zaterdag avond speelden de heren van Heeten uit tegen de heren 2 van DFS Arnhem. Vorige wedstrijd tegen DFS thuis hadden we gewonnen met 29-19. Vandaag waren we in het nadeel want DFS speelt thuis speelt met hars. Een aantal spelers uit het team hebben niet of nauwelijks met hars gespeeld.
In het begin van de wedstrijd was er te zien dat de heren moeilijk konden wennen aan de hars. Het baltempo was laag en in de afronding ging het vaak mis. Jesper en Fabian wisten te scoren in het eerste kwartier, DFS wist echter wel vaak te scoren. De score liep uit naar 10-2 en daarna naar 13-4. Na dit punt ging het roer om en moest er een verandering komen. Er zat minder hars op de bal en we kwamen goed in het spel. Zo goed zelfs dat Aldo, Fabian, Leo, Tim en Mart meerdere keren achter elkaar wisten te scoren. DFS kon door een verdediging waar hard werd aangepakt stukken minder scoren. Er werden goede afspraken gemaakt waardoor DFS weinig kans had. Keeper Dion was ook in vorm deze wedstrijd en bleek moeilijk te passeren. De ruststand was uiteindelijk 16-14 voor DFS.
In de tweede helft was er nog meer hars op de bal gesmeerd dan er al op zat. Dit was weer direct te zien in het spel. Toch wisten Erik, Leo en Tim te scoren om zo tot een 16-16 te komen. In de wedstrijd werden er nu veel 2 minuten straffen uitgedeeld door de scheidsrechter. Ronald wist nog goede assists te geven op Fabian waardoor hij kon scoren. Er werd door iedereen stevig aangepakt en hierbij viel Maarten op. Volgens mij traint hij stiekem om harder aan te kunnen pakken, en dit gaat hem goed af. In het verdere verloop van de wedstrijd wist DFS toch uit te lopen en wij konden het niet meer goed maken. De eindstand was dan ook 32-26 in het voordeel van DFS.
Aanstaande zaterdag spelen we thuis tegen Duiven om 19:00.
Doelpunten:  Aldo 8, Fabian 5, Leo 4, Ronald 3, Mart 2, Tim 2, Erik 1, Jesper 1. 

 

Auto Service Haarle Ds1 - Plus Severijn Heeten Ds1.

Afgelopen zaterdag speelden we de derby in en tegen Haarle. We kenden een vliegende start. Door gebruik te maken van hun ruimtes in hun open 5 plus 1 dekking konden we snel op een 1-5 voorsprong komen. Haarle schakelde hierdoor terug naar een 6-0 dekking waar wij in het begin wat meer moeite mee hadden. Haarle kon hiervan profiteren en snel de aansluiting vinden. In de eerste helft konden we door middel van tempo spel en 1 tegen 1 acties toch met een klein gaatje de rust in gaan. De ruststand was 14-16. De tweede helft begonnen we een stuk minder sterk. We hadden moeite om tot scoren te komen. Haarle antwoordde hierop met een aantal snelle breaks, waardoor zij uiteindelijk de voorsprong konden overnemen. Het laatste deel van de tweede helft werd het nog even spannend. We hebben geknokt tot de laatste seconde, maar dat was helaas niet genoeg. De winst ging dit keer naar Haarle. Eindstand: 28-26. Volgende week spelen we in eigen huis tegen koploper Zwolle. We hopen dat jullie ons dan allemaal weer komen aanmoedigen!

 

Wedstrijdverslagen

 

Lees meer »

Weekend 6 en 7 januari

“De heren van Heeten winnen eerste wedstrijd van 2018!”

Zaterdag avond speelden de heren van Heeten thuis tegen de heren van Minerva. De vorige wedstrijd tegen Minerva begonnen we met 1 wissel, Maarten kwam wel mee maar die was ziek en Aldo raakte na 10 minuten geblesseerd. We verloren toen helaas met 23-15. Voor deze wedstrijd hadden we dus iets goed te maken. Leo’s is weer volledig herstelt van zijn gebroken neus en maakte deze wedstrijd zijn rentree.
We begonnen deze wedstrijd met genoeg wissels en met goede moed. De overtuiging in het spel was vanaf minuut 1 te zien en dit liet de score ook blijken. Het eerste doelpunt kwam deze wedstrijd van Mart en dit was ook zeker niet zijn laatste. Door vlotte combinaties en veel schoten die strak binnen de palen gingen wisten we snel de score uit te laten lopen naar 10-3. In de verdediging werd goed gecommuniceerd en er werd aangepakt. Keeper Dennis wist ook veel kansen te stoppen. We bleven de eerste helft goed punten maken en consequent verdedigen. De ruststand was dan ook 20-11.
In de tweede helft begon het spel wat chaotischer wat voor balverlies aan beide kanten zorgden. Gelukkig zorgde Mart voor 4 doelpunten achter elkaar waardoor onze voorsprong intact bleef. Onze verdediging stond wat minder scherp waardoor er over en weer gescoord werd. Door een aantal keer te wisselen van spelers kwam er meer rust in het veld en werden er weer goede aanvallen opgezet. De onscherpte in de verdediging bleef maar het mocht niet meer baten voor Minerva. Door consequent optreden van de scheidsrechter wist Erik een paar penalty’s in het doel te leggen. Op het einde scoorde Aldo nog met een prachtig boogballetje en wist zo het publiek te imponeren. We hopen dat we deze kwaliteiten ook weer in andere wedstrijden kunnen laten zien en er een goede tweede helft van het seizoen van te kunnen maken. De eindstand was 37-29!
Aanstaande zaterdag spelen we een uitwedstrijd tegen de heren van DFS Arnhem.
Doelpunten: Aldo 12, Mart 6, Leo 4, Ronald 4, Jesper 3, Erik 3, Roland 2, Tim van Berkum 1, Fabian 1, Maarten 1.

 

Plus Severijn Heeten dames 1 - Gastvrij Wijhe '92 Ds 2

Zaterdag 6 januari stond de eerste wedstrijd van 2018 op het programma. De dames van het tweede team van Wijhe kwamen bij ons op bezoek. Na een goede voorbereiding voor de wedstrijd, begonnen wij aan deze wedstrijd. Na een aantal minuten konden wij al wat uitlopen. De eerste helft verliep voorspoedig. Wij zaten in een flow. Zodra Wijhe had gescoord, konden wij dit snel met een doelpunt beantwoorden. Dit resulteerde in een stand van 18-11 in de rust. Tijdens de rust hebben we kort besproken dat we vooral door moesten gaan met waar we de eerste helft mee geëindigd waren. Echter waren de rollen in de tweede helft geheel omgedraaid. We konden niet meer zo makkelijk scoren als in de eerste helft en ook verdedigend lieten wij het liggen op bepaalde momenten. Hierdoor kon Wijhe het nog spannend maken ook aan het einde. Dankzij het resultaat uit de eerste helft, hebben we deze wedstrijd alsnog winnend kunnen afsluiten. Het werd uiteindelijk 26-25. Volgende week spelen we tegen de dames van Haarle in Haarle, dit belooft een spannende wedstrijd te worden!

 

Wedstrijdverslagen

 

Lees meer »

Weekend 16 en 17 december

"De heren van Heeten verliezen na hevige strijd van The Flyers”

Zaterdag avond speelden de heren van Heeten thuis tegen de heren van The Flyers. The Flyers is een snel team die zoals de naam deels doet vermoeden veel op de break speelt. De wedstrijd begon en iedereen stond op scherp. Tim Bloemen maakte goed gebruik van de druk die werd gegeven en maakte de eerste treffer van de wedstijd. De aanvallen gingen goed en Dion wist met een paar reddingen de ballen uit het doel te halen. De score liep uit naar 3-1 voor Heeten. In de verdediging werd aangepakt maar door de goede druk van the Flyers wisten ze door de verdediging te breken en de score naar een gelijke stand te brengen. In de aanvallen hierna lukte het vaak om wel langs de verdediging te komen maar niet om langs te keeper te komen. Hierdoor konden de Flyers uitlopen naar een 4-8 voorsprong. Na een aantal wissels te hebben gedaan stond de verdediging beter afgestemd op de aanval van de Flyers. Door mooi samenspel in de aanval wisten Ronald, Tim van Berkum en Jesper te scoren. De afstand van de Flyers werd iets minder en de score was nu 10-12. We wisten het verschil niet vast te houden en de ruststand was 10-15 voor de Flyers.
Keeper Dion wilde ook even het spel van dichtbij mee maken en ging daarom wisselen voor Dennis. Inmiddels was het ook duidelijk dat de scheidsrechter voor geen enkele zware overtreding ging straffen en het vooral verbaal probeerde op te lossen. De Flyers maakte hier net iets eerder en vaker gebruik van in de verdediging. Dit leidde soms tot gevaarlijke acties. Tim van Berkum werd bijna onthoofd door een speler van de Flyers maar dit mocht allemaal. Door de ergernissen op de scheidsrechter werd er minder goed op het spel gelet en liepen de Flyers uit naar een 13-22 voorsprong. In de laatste 20 minuten gingen wij ook een stuk harder verdedigen. Dion liet zien wat hij in zijn mars had en pakte zelfs twee tegenstanders tegelijk vast die vervolgens geen kant op konden. Door de sterke verdediging en 3 break-outs achter elkaar van Tim van Berkum kwamen we terug tot een 20-26. In de laatste momenten van de wedstrijd leek het alsof de Flyers moe waren en ze gaven veel kansen weg. De eindstand was uiteindelijk 23-28 voor de Flyers.
Doelpunten:
Tim van Berkum 5, Tim Bloemen 4, Jesper 4, Aldo 3, Erik 2, Mart 2, Ronald 2, Maarten 1.

 


Heeten dames 1 - Artemis dames 1

Zaterdagavond 16 dec stond een thuiswedstrijd tegen Artemis op het progamma. Voor ons allen een onbekende tegenstander. Artemis stond op de negende plaats en wij op de tweede plaats.
Het ging de eerste helft enorm gelijk op. Artemis wou vooral over onze verdediging heen schieten. Ze probeerden de tempo uit het spelletje te halen waardoor ze zelf hun eigen spel perfect konden spelen. Dit resulteerde tot een stand van 15-13 in de rust.
Er werd ons verteld dat we juist de tempo moesten houden en sneller de bal moesten pasen.
We begonnen de tweede helft met hoop om een goede eindstand neer te zetten. We kunnen immers goed op tempo spelen, dus dat moest lukken. Alleen ging die minder goed dan verwacht. We speelden de ballen heel slordig waardoor we het hen nog makkelijker maakten. We maakten het spannend door de stand steeds een beetje gelijk te houden. Wel liepen wij telkens net een punt voor. Dit resulteerde tot een spannende stand van 21-20 en een eindstand van 24-21.
We hielden de punten in Heeten zoals gehoopt. Nu hebben we 2 weekjes rust en over 3 weken weer een belangrijke wedstrijd. We spelen 6 januari namelijk een thuiswedstrijd tegen Wijhe dames 2.
We willen namens dames 1 iedereen fijne feestdagen wensen en hopelijk zien we u weer in 2018!

 

Wedstrijdverslagen

 

 

 

 

Lees meer »

Weekend 9 en 10 dec.

Heren komen tekort tegen Quintus.

Zondagmiddag reden de heren door de eerste sneeuw richting Hengelo(Gld) voor de uitwedstrijd tegen Quintus. De huidige nummer 3 was op papier een lastige tegenstander. Heeten moest het doen zonder de inbreng van Leo Dijkstra, Mart Hofman, Jesper Middelburg, Tim van Berkum en Dennis Schrijver. Dion Hofsté verdedigde daarom voor het eerst in weken weer het doel. Jan Maats was gelukkig wel aanwezig, zodat Heeten met 2 wissels kon spelen, waarbij Eric Giesen nog wel de nodige last had van een overstrekte arm.
Het eerste kwartier leek de wedstrijd op een treffen tussen Quintus en Aldo Nijboer. Na redelijk goed positiespel van Heeten wist Aldo keer op keer in goede scoringspositie te komen en het doel van de gastheren te treffen. Pas bij 9-8 was het Tim Bloemen die als 2e speler ook een duit in het zakje deed. Quintus beschikt over 2 opbouwers met een hard schot en de Heeten defensie stond daar niet altijd goed tegenover. Toch bleven de heren goed in het spoor van Quintus en brak de ruststand aan met een stand van 16-12. Direct na de rust startte Quintus met mandekking op Aldo Nijboer. In de eerst 10 minuten ging Heeten daar niet goed mee om. De aanval was rommelig en er werden te weinig kansen gecreëerd. Ook via de break waren de gastheren enkele keren trefzeker.
Quintus kon daardoor uitlopen naar een 22-14 voorsprong. Heeten kreeg daarna iets meer vat op het spel, maar was in de afronding te onzorgvuldig. De schoten waren niet scherp genoeg, waardoor de Quintus keeper menige doelkans ongedaan kon maken. In de slotfase - stand 28 - 17 – kwam Heeten nog enkele keren wel goed door met treffers van Jan Maats en Ronald Maasman, waardoor de eindstand werd bepaald op 29-21.
Scores voor Heeten: Aldo Nijboer 12; Tim Bloemen, Jan Maats, Ronald Maasman 2; Erik Giesen, Fabian Dorlas en Maarten Koopman 1.
Door deze nederlaag blijft Heeten 8e met 5 punten. Zaterdagavond om 19.00 uur wordt thuis aangetreden tegen The Flyers. Zij staan momenteel op de 5e plaats met 12 punten. Maar met iets meer rust in het spel heeft Heeten zeker kansen tegen de gasten uit Wijchen.

 

PLUS Severijn Heeten DS2 - Kwiek DS4

Vandaag, zondag 10 december, stond de wedstrijd tegen Kwiek op het programma. Een wedstrijd waarbij het zeker haalbaar was om punten te pakken. Helaas moesten we het vandaag doen zonder onze coaches, maar hiervoor hadden wij een geweldige vervangster Anja Lubbers. Bedankt!
De eerste helft van de wedstrijd speelde we erg gehaast, we wilden te graag doelpunten maken en ronde de aanvallen niet zo netjes af. Toch wisten wij een voorsprong te bemachtigen en stonden wij voor in de rust.
Na de rust werd het samenspel steeds beter en wisten wij mooie aanvallen neer te zetten. Ilse maakte nog een mooi vliegertje met een lobje over de keeper heen, prachtige goal!
Uiteindelijk wisten wij de wedstrijd af te sluiten met een overwinning van 22-15.
Dit betekend dat we 4e staan in onze klasse!

Groetjes Dames 2

 

Groessen DS1 - PLUS Severijn Heeten DS1

Zaterdagavond 9 december stond de wedstrijd tegen Groessen op het programma. Een oude bekende voor ons, omdat ze ook uit de hoofdklasse komen. Zij stonden vierde met een wedstrijd minder gespeeld en wij tweede. We wisten dat het een belangrijke wedstrijd was. We gingen in het blauw het veld op, omdat Groessen ook groen is.
Het bleek al snel dat Groessen met twee cirkelspeelsters speelde in de aanval. Ze creëerden op deze manier behoorlijke gaten. Wij gingen dan ook snel terug van een 5-1 dekking, naar 6-0. We kregen er nog steeds niet helemaal grip op, maar zorgden wel dat het gelijk op ging. Dit resulteerde met de rust in een voorsprong voor ons: 11-13.

We gingen dus met een positief gevoel de rust in. Er werd besproken hoe we nog iets meer grip konden krijgen op de twee cirkelspeelsters. Ook werd besproken hoe we nog meer kansen konden creëren in de aanval.
In de tweede helft kregen we zeker meer grip op de cirkels. Ook wisten wij er behoorlijk wat in te gooien aan de andere kant. Dit zorgde ervoor dat we steeds iets meer uitliepen in de score. Na de laatste seconde wist Esmee er nog een penalty van Groessen uit te houden. Na een goede wedstrijd konden we de punten dus meenemen naar Heeten! Eindstand: 26-32.

 

Wedstrijdverslagen

 

Lees meer »

Weekend 16 en 17dec

"De heren van Heeten verliezen na hevige strijd van The Flyers”

Zaterdag avond speelden de heren van Heeten thuis tegen de heren van The Flyers. The Flyers is een snel team die zoals de naam deels doet vermoeden veel op de break speelt. De wedstrijd begon en iedereen stond op scherp. Tim Bloemen maakte goed gebruik van de druk die werd gegeven en maakte de eerste treffer van de wedstijd. De aanvallen gingen goed en Dion wist met een paar reddingen de ballen uit het doel te halen. De score liep uit naar 3-1 voor Heeten. In de verdediging werd aangepakt maar door de goede druk van the Flyers wisten ze door de verdediging te breken en de score naar een gelijke stand te brengen. In de aanvallen hierna lukte het vaak om wel langs de verdediging te komen maar niet om langs te keeper te komen. Hierdoor konden de Flyers uitlopen naar een 4-8 voorsprong. Na een aantal wissels te hebben gedaan stond de verdediging beter afgestemd op de aanval van de Flyers. Door mooi samenspel in de aanval wisten Ronald, Tim van Berkum en Jesper te scoren. De afstand van de Flyers werd iets minder en de score was nu 10-12. We wisten het verschil niet vast te houden en de ruststand was 10-15 voor de Flyers.
Keeper Dion wilde ook even het spel van dichtbij mee maken en ging daarom wisselen voor Dennis. Inmiddels was het ook duidelijk dat de scheidsrechter voor geen enkele zware overtreding ging straffen en het vooral verbaal probeerde op te lossen. De Flyers maakte hier net iets eerder en vaker gebruik van in de verdediging. Dit leidde soms tot gevaarlijke acties. Tim van Berkum werd bijna onthoofd door een speler van de Flyers maar dit mocht allemaal. Door de ergernissen op de scheidsrechter werd er minder goed op het spel gelet en liepen de Flyers uit naar een 13-22 voorsprong. In de laatste 20 minuten gingen wij ook een stuk harder verdedigen. Dion liet zien wat hij in zijn mars had en pakte zelfs twee tegenstanders tegelijk vast die vervolgens geen kant op konden. Door de sterke verdediging en 3 break-outs achter elkaar van Tim van Berkum kwamen we terug tot een 20-26. In de laatste momenten van de wedstrijd leek het alsof de Flyers moe waren en ze gaven veel kansen weg. De eindstand was uiteindelijk 23-28 voor de Flyers.
Doelpunten:
Tim van Berkum 5, Tim Bloemen 4, Jesper 4, Aldo 3, Erik 2, Mart 2, Ronald 2, Maarten 1.

 


Heeten dames 1 - Artemis dames 1

Zaterdagavond 16 dec stond een thuiswedstrijd tegen Artemis op het progamma. Voor ons allen een onbekende tegenstander. Artemis stond op de negende plaats en wij op de tweede plaats.
Het ging de eerste helft enorm gelijk op. Artemis wou vooral over onze verdediging heen schieten. Ze probeerden de tempo uit het spelletje te halen waardoor ze zelf hun eigen spel perfect konden spelen. Dit resulteerde tot een stand van 15-13 in de rust.
Er werd ons verteld dat we juist de tempo moesten houden en sneller de bal moesten pasen.
We begonnen de tweede helft met hoop om een goede eindstand neer te zetten. We kunnen immers goed op tempo spelen, dus dat moest lukken. Alleen ging die minder goed dan verwacht. We speelden de ballen heel slordig waardoor we het hen nog makkelijker maakten. We maakten het spannend door de stand steeds een beetje gelijk te houden. Wel liepen wij telkens net een punt voor. Dit resulteerde tot een spannende stand van 21-20 en een eindstand van 24-21.
We hielden de punten in Heeten zoals gehoopt. Nu hebben we 2 weekjes rust en over 3 weken weer een belangrijke wedstrijd. We spelen 6 januari namelijk een thuiswedstrijd tegen Wijhe dames 2.
We willen namens dames 1 iedereen fijne feestdagen wensen en hopelijk zien we u weer in 2018!

 

Wedstrijdverslagen

 

Lees meer »

Weekend 2 en 3 dec.

"Heren 1 van Heeten slepen punt uit het vuur tegen Has-tu.”


Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Has-tu Heren 2 op het programma. Has-tu heeft in de competitie nog geen enkele wedstrijd gewonnen. We konden Has-tu zeker niet onderschatten. Met drie wissels konden we met goede moed aan de wedstrijd beginnen.
De wedstrijd begon en direct werd er goed gepraat in de verdediging. In de aanval werden wissels opgezet en goed benut. Door 2 doelpunten van Mart en 2 van Aldo wisten we uit te lopen naar een 4-1 voorsprong. We wisten de eerste 20 minuten het verschil vast te houden met een sterke verdediging. Toen we 12-10 voor stonden keerde het tij en wisten we niet meer te scoren. De ruststand werd dan ook 12-14 in het voordeel van Hast-tu.
Toen de tweede helft was begonnen liep het verschil uit tot 12-16. De ballen die op het doel werden gegooid werden geblokt of kwamen niet voorbij de keeper. Dit resulteerde op een afstand van 6 doelpunten verschil. De stand was toen 15-21. In het laatste kwartier wisten we ons te herpakken. We zochten meer de ruimtes op en Tim Bloemen maakte hier goed gebruik van. De scores kwamen steeds dichter bij elkaar. 5 minuten voor tijd stond het 22-25 en we zaten goed in het spel. De doelpunten kwamen nu steeds sneller en in de laatste minuut stond de score 27-28 voor Has-tu. Jesper kwam met een ijzersterke gooi en scoorde de 28-28. In de laatste seconden wisten we de bal te bemachtigen en kwam Aldo met een razend tempo op de keeper af. Aldo gooide en helaas was het net geen doelpunt. De spannende wedstrijd eindigde in een gelijk spel met 28-28.
Doelpunten: Aldo: 7,Tim Bloemen 6, Mart 5, Ronald 3, Maarten 2, Jesper 2, Roland 2, Erik 1.

PLUS Severijn Heeten DS1 - Seine Wonen Heino HHZD

Deze week stond op het programma een wedstrijd tegen Heino HHZD.
Voorafgaand moesten we allemaal even een zenuwplasje doen op de wc.

Heino staat een punt onder ons wat beloofd dat het een spannende wedstrijd wordt.
Dat zal op het eind blijken op het scorebord.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd ons verteld dat we beter moesten communiceren .
En dat we ze in verdediging moesten blokkeren.

Het beginsignaal van de scheidsrechter klonk.
Terwijl de moed bij Heino al in de schoenen zonk.

De eerste bal lag al snel in het doel
En daarna volgde er nog een heleboel

Het werd toch spannender dan we dachten
Hier zat het publiek en wij niet op te wachten

Uiteindelijk wisten we toch de punten thuis te houden
Met een kleiner verschil dan dat we eigenlijk wouden

Volgende week spelen we in Groessen de volgende wedstrijd
En zijn we weer klaar voor de strijd!

Liefs de Sint en Pieten van Dames 1

Wedstrijdverslagen

 

Lees meer »

Weekend 25 en 26 nov.

Havana Nijmegen Heren 1 – Plus Severijn Heren 1

Zondag middag stond de wedstrijd tegen Havana’s Heren 1 op het programma. De Havana’s staan momenteel op de tweede plek in de competitie en het beloofde geen makkelijke wedstrijd te gaan worden. We speelden deze wedstrijd wederom met Tim Bloemen als stand-in keeper.

De wedstrijd begon en direct werd er goed in de verdediging gepraat en de aanvallen werden rustig opgezet. Dit maakte dat er aan beide kanten steeds om en om werd gescoord. Erik Giessen maakte het eerste doelpunt voor Heeten en daarna wist Aldo Nijboer vier keer achter elkaar te scoren. Doordat er goed werd verdedigt kon Tim veel ballen uit het doel halen en we wisten de score steeds gelijk te houden. Door lichte frustratie bij de tegenstander kwamen ze niet met goede aanvallen en de bal kwam niet voorbij Tim.

Aan het einde van de eerste helft kwam een elleboog van een tegenstander op Leo Dijkstra zijn neus waardoor hij zijn neus brak. Gelukkig was er bij de tegenstander een KNO-arts in het team en deze heeft de neus van Leo weer gezet. Door de breuk kon Leo helaas niet meer verder spelen en waren we onze midden-opbouw kwijt. De ruststand sloten we af met 11-13 in ons voordeel.
In het begin van de tweede helft was er minder scherpte in de verdediging en in de aanval werden er minder combinaties ingezet. De tegenstander ging meer op snelheid spelen. Ze maakten gebruik van de vermoeidheid van ons en kwamen steeds met snelle aanvallen onze kant op. Het gemis van Leo werd in de aanval en verdediging gevoeld en dit zorgde voor veel tegendoelpunten. Helaas konden we het verschil niet meer opvangen en bleek Havana te sterk. De eindstand was dan ook 31-24 in het voordeel van Havana.

Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Has-tu op het programma.
Doelpunten: Aldo 9, Ronald 6, Erik 5, Roland 2, Jesper 1, Fabian 1.

 

Havana DS1 - PLUS Severijn Heeten DS1

Zaterdagavond stond de wedstrijd tegen Havana op het programma. Gezien de uitslagen tegen andere verenigingen gingen wij het niet makkelijk krijgen. Er werd ons tijdens de voorbespreking verteld dat we vooral op tempo moesten gaan spelen.

De wedstrijd begon en ging in het begin nog aardig gelijk op. In de eerste helft stapten we niet goed genoeg uit om de afstandsschoten van Havana te dwarsbomen. Ook schoten we onze eigen kansen naast het doel, wat zorgde voor een ruststand van 12-10 in het voordeel van Havana. In de rust werd ons gezegd dat dit niet nodig was en we er een tandje bij moesten zetten in de tweede helft.

Helaas lukte het ons niet de bal tussen de palen te krijgen. Met een eindstand van 25-20 ging Havana er met de punten vandoor. Aankomende zaterdag om 19:00 gaan wij thuis weer strijden om de punten tegen HHZD. Wij hopen u allemaal op de tribune te zien!

 

Wedstrijdverslagen

 

Lees meer »

Weekend 18 en 19 nov.

CVO Dames 2 – Plus Severijn Heeten Dames 2

Onze teamsamenstelling was iets anders dan normaal. We hadden namelijk maar 6 eigen speelsters en moesten daarom 4 extra speelsters lenen. CVO stond op de eerste plek, dus er stond ons een moeilijke pot te wachten. Ondanks dat we niet goed op elkaar ingespeeld waren, begonnen we de wedstrijd fanatiek en vol enthousiasme. Begin eerste helft moesten we nog een beetje aan het spel van de ander wennen, hier maakte CVO goed gebruik van. Ze wisten de gaten in de verdediging goed te vinden en ze hadden ons ook in de aanval. Eind eerste helft waren we op elkaar ingespeeld, hierdoor stond de verdediging goed dicht. We wisten hierdoor ook weer terug te komen tot een ruststand van 14-6 in het voordeel van CVO.

CVO begon de tweede helft erg sterk, met een felle verdediging die goed dicht zat en waar we moeilijk door heen kwamen. We kregen door het felle verdedigen van CVO een aantal penalty’s mee, jammer genoeg werden niet al deze kansen even goed benut. CVO had een snelle omschakeling en kregen hierdoor veel break-outs waar ze goed gebruik van maakten. Helaas was ons fanatisme niet genoeg en is de eindstand 25-12 geworden in het voordeel van CVO.

Onze volgende wedstrijd is zondag 26 november om 16.45 in onze eigen sporthal. Wij gaan dan de strijd aan met DSC en hopen de 2 punten in eigen huis te houden. Hopelijk komen jullie ons weer met z’n allen aanmoedigen!

 

Heren 1 Plus Severijn Heeten – Heren 1 Blauw Wit

"De heren van Heeten verliezen nipt van Blauw Wit”
Zaterdag avond speelden de heren van Heeten thuis tegen de heren van Blauw wit. Blauw Wit was in het verleden vaak net niet sterk genoeg tegen Heeten dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Na het fluitsignaal werd het eerste doelpunt gescoord door Blauw Wit en direct daarna scoorde Mart. Aan beide kanten vielen om en om doelpunten wat de score continue dicht bij elkaar hield. De scheidsrechters gaven aan beide kanten penalty’s en twee minuten. Hierdoor speelden wij soms in overtal maar aan het einde van de helft door 2 keer een 2 minuten straf ook nog in ondertal. De eerste helft eindigde dan ook met een score van 17-17. In de rust werd er gesproken over het praten in de verdediging en combinaties op zetten in de aanval. Scherp blijven en met goed samenspel afronden.
In de tweede helft stond iedereen weer op scherp en het Heetense dipje bleef uit. Hierdoor kon Heeten met 3 punten uitlopen, maar de winst was nog verre van zeker. Het bleef spannend en door een paar snelle aanvallen van Blauw wit wisten ze de score weer op een gelijk niveau te krijgen. In de laatste minuten van de wedstrijd werden er aan beide kanten doelpogingen gemist en in de laatste 10 seconden wist Blauw Wit nog te scoren en de winst mee naar huis te nemen. De eindstand was 30-31.
Aanstaande zondag spelen de heren een uit wedstrijd tegen de Havana’s in Nijmegen.
Doelpunten: Mart: 7, Jesper: 5, Tim van Berkum: 4, Aldo: 4, Erik: 4, Leo: 2, Ronald: 2, Fabian: 1

 

PLUS Severijn Heeten DS1 - Duiven DS1

Gisteravond stond het duel tegen de dames van Duiven 1 op het programma.
In de voorbespreking werden de puntjes op de i gezet door kira. Speel ons eigen spel, de basis ligt in de verdediging, praat met elkaar en steun elkaar. Vanuit daar bouwen in de aanval en kansen afwachten. We weten niet wat we van Duiven kunnen verwachten dus ga uit van ons eigen spel.

Het eerste fluitsignaal klonk en met goede moet begonnen we aan de wedstrijd. Een paar snelle goals gaf ons een kleine voorsprong waarna we niet scherp waren in de verdediging. Duiven scoorde een aantal maal en bleef het eerste kwartier bij in score. Toch lukte het voor rust om de draad samen weet op te pakken wat resulteerde in een 18-11 voorsprong met de rust.

De tweede helft begonnen we scherp, er werden systemen ingezet en er was meer rust in de aanval. In de verdediging werd er meer gepraat waardoor we grip kregen op het spel van duiven en de score verder uit konden bouwen. Dit resulteerde in een ruime 33-18 overwinning. Dit zet ons voorlopig op een 2e plek.

Volgende week zaterdag spelen we om 20.10 uur uit tegen de dames van Havana en komen we hopelijk met 2 punten terug in Heeten.

 

Wedstrijdverslagen

 

Lees meer »

Handbal Heeten, 11 en 12 nov.


11 november "De heren van Cabezota te sterk voor Heeten”

Zaterdagavond speelden de heren van Heeten tegen de heren van Cabezota in Enschede. Cabezota was tot nu toe ongeslagen in de competitie. We wisten dat het een moeilijke wedstrijd ging worden. Keeper Dennis en Dion waren allebei afwezig en Tim Bloemen besloot om te gaan keepen. Hij is nog steeds herstellende van zijn blessure maar hij wilde zich wel vol inzetten als keeper. De wedstrijd begon en Cabezota nam direct de leiding met een 3-0 voorsprong. Hierna kwamen wij met goede aanvallen en Aldo maakte de eerste treffer. De verdediging stond in de eerste 15 minuten nog niet zo sterk en Cabezota maakte hier gebruik van en wist een aantal keren te scoren. Uit de aanvallen die werden opgezet kwamen voldoende kansen maar de keeper wist keer op keer de bal uit het doel te halen. Een opmerkelijk doelpunt kwam nog van Mart die met een snoekduik wist te scoren. De laatste 15 minuten van de eerste helft werd er in de verdediging goed gecommuniceerd en werd er stevig aangepakt. De ruststand was 17-9 in het voordeel van Cabezota.
Tijdens de rust werd er vooral gesproken over de verdediging, er mag meer worden gepraat en harder worden aangepakt. Deze woorden werden omgezet in daden en dit was direct te zien tijdens de start van de tweede helft. De stand liep nu gelijk op door mooie aanvallen en een goede verdediging. Toen Cabezota een penalty kreeg wist Tim deze vakkundig te stoppen. Ondanks de goede verdediging was Cabezota toch te sterk. Door balverlies en onzuiver spel wist Cabezota met break-outs de stand verder uit te laten lopen. We hebben ons best gedaan en het was een leerzame wedstrijd. Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit op het programma.
Doelpunten: Aldo: 5 Mart: 3 Leo: 3 Erik: 3 Ronald: 2 Jesper: 2 Jan: 1 Roland: 1

 

12 November: PLUS Severijn Heeten DS2 - Overwetering DS2

Overwetering stond op het moment op plek 5 en wij op plek 7. Dat wilde natuurlijk niet zeggen dat we niet konden winnen. We gingen met goede moed de wedstrijd in met de gedachte op een lekker fanatiek potje handbal. En dat werd het!

14:25 begon de wedstrijd en iedereen was gelukkig goed wakker. Dat was te zien aan ieders fanatieke inzet. De opzet in de aanvallen ging vol overtuiging waardoor afrondingen zuiver en strak de goal in gingen. De verdediging stond als een blok wat onze keepster Vera erg kon waarderen en daardoor ook sterker in de goal stond. Judith had precies door dat de keepster van Overwetering stuiterballen vanuit de hoek moeilijk kon tegenhouden en benutte haar kansen.
Ook Eveline haar focus op passeren en zuiver gooien stond op scherp. Door met zijn allen de snelheid hoog te houden konden we voor iedereen mooie kansen creëren. De ruststand luidde bij 9-5 in ons voordeel. De tweede helft begon weer met dezelfde snelheid waardoor we verder konden uitlopen op Overwetering. Die wisten zich "naar ons idee" geen houding te geven op het harde optreden van de scheids waardoor ze tegen zichzelf gingen spelen. Daar gaven wij ons niet aan over en bleven ons eigen spel spelen. We bleven fanatiek, creëerden snelle breaks en doelkansen. Niet elk daarvan is optimaal benut, maar dat is menselijk. Aan het einde van de tweede helft waarin iedereen misschien stiekem de overwinning van binnen al aan het vieren was, ging de focus op het handballen achteruit. We hebben niet meer kunnen werken aan een maximaal doelsaldo maar we hebben wel gezorgd voor een positieve uitslag. De zoemer klonk op een eindstand van 17-9 in ons voordeel.
Over de waarheid gesproken: een overwinning op Overwetering, dat voelt goed! Een nog niet vaker vertoonde overwinning dus we zijn met zijn allen extra trots. Ook zijn we trots op ons altijd aanwezige positieve publiek. Ook voor en dankzij jullie hebben wij een mooie pot handbal kunnen laten zien. We zijn weer een plekje gestegen in de ranglijst en we hopen met zijn allen deze positiviteit vast te kunnen houden.

We hopen jullie allen weer te zien bij de volgende thuiswedstrijd op 26 November die we spelen om 16:45.
ps. De wedstrijd van volgend weekend 18 november in Vaassen gaat niet door en word nog verplaatst naar een ander moment.


PLUS Severijn Heeten DS1 - ABS DS1

Vandaag stond de wedstrijd tegen ABS op het programma. ABS had dit seizoen nog niks gewonnen, dus we wisten wat we moesten doen. Helaas pakte dit in het begin niet goed uit. ABS nam de voorsprong in de begin fase. Waarna wij ons herpakte en de voorsprong namen. Maar we konden niet zo ver weglopen van ABS dan dat we voor de wedstrijd hadden gewild. De voorsprong bleef telkens 3 à 4 doelpunten.
In de rust bespraken we dat we in de verdediging meer met elkaar moesten praten en meer moeten samenwerken. In de aanval moesten we meer onze kansen afwachten en niet te snel willen afronden.
We gingen wel iets rustiger spelen maar hadden nog veel balverlies en veel technische fouten aan onze kant. Hierdoor kon ABS steeds bijblijven.
Gelukkig hebben we het verschil niet kleiner later worden en hebben we de punten meegenomen naar Heeten.
Volgende week staat de wedstrijd tegen Duiven op het programma. Deze wedstrijd is om 20.15 in de sporthal in Heeten. Wij hopen jullie allen weer te zien!


Nieuw Heeten dames 2 - PLUS Severijn Heeten dames 3

Vandaag stond de wedstrijd tegen Nieuw Heeten op het programma. De eerste wedstrijd voor onze nieuwe teamgenoot Inge, welkom! Vorig jaar is Nieuw Heeten bovenin geëindigd dus we wisten dat we aan de bak moesten. Al vrij snel stonden we voor met 1-0. Helaas was de voorsprong van korte duur en liep Nieuw Heeten in de eerste helft uit tot een voorsprong van 12-5. Onze coach pepte ons in de rust op en we zijn goed gestart met al vrij snel een aantal goals in de 2de helft. We kwamen nog terug tot 2 punten verschil maar uiteindelijk is het toch nog 25 - 14 geworden voor Nieuw Heeten.
Volgende week nieuwe kansen. Elke, Kelly en Winet super bedankt voor het meedoen!!!

 

Wedstrijdverslagen

 

Lees meer »

Handbal Heeten, 4 en 5 nov

Dames 1 PLUS Severijn Heeten - SDOL

Op zaterdagavond 4 november stond de wedstrijd tegen SDOL op de planning. Als wij in de top 3 wilden blijven, moesten we deze pot winnen. Het plan was om er gelijk bovenop te zitten en om SDOL te laten zien wat we in huis hadden. Dit liep anders dan gepland..

De eerste helft begonnen we erg slecht. We stonden in de verdediging op eilandjes te verdedigen, waardoor SDOL de ballen er zo in kon gooien. Aan de andere kant wisten wij de ballen er niet in te krijgen waardoor we gelijk al op een achterstand kwamen van 1-5. De eerste helft wisten we ze niet in te halen en was de ruststand 14-18.

In de rust werd besproken dat het absoluut niet nodig was om zo’n achterstand te hebben. We moesten meer gaan samenwerken, elkaar steunen in de verdediging en meer bewegen in de aanval. We mochten de winst niet aan onze neus voorbij laten gaan en moesten alles op alles gaan zetten om die twee punten te pakken.

Na de rust wisten we onze achterstand kleiner te maken. We stonden iets meer als team dan in de eerste helft. In de aanval werd er meer druk gezet en werden er meer acties gemaakt, waardoor de ballen er nu wel in gingen. Op een gegeven moment wisten we SDOL in te halen en kwamen we op een 24-23 voorsprong. Beide teams wisten vervolgens niet te scoren, waardoor het enorm spannend werd. Door een superredding van onze keepster wist SDOL niet op gelijke stand te komen en hebben wij de winst binnen kunnen halen met een stand van 26-24. We hebben het onnodig spannend gemaakt, maar de punten blijven in Heeten!

Volgende week zondag staat de wedstrijd tegen ABS op de planning om 12:20 in Bathmen. Wij zijn van plan ook dit keer de twee punten te pakken, maar het iets minder spannend te maken.

 

Wedstrijdverslagen

 

Lees meer »

Handbal Heeten 28 en 29 okt.

Heren laten onnodig punten liggen tegen Erica ’76.

De heren van Plus Severijn Heeten speelden afgelopen zaterdagavond een 4 puntenwedstrijd thuis tegen Erica ’76. Beide teams hadden tot nu toe 2 punten uit 3 wedstrijden behaald. De heren startten uitstekend. Met goede combinaties werden de gasten verschillende keren verdedigend uitgespeeld. Mooie combinaties van Aldo Nijboer met Erik Giesen en een fraaie score van Jesper Middelburg vanuit de hoek brachten Heeten op een 5-3 voorsprong. Helaas stond het verdedigend minder bij Heeten – waar de geblesseerde Dion Hofsté werd gemist - waardoor Erica in het kielzog kon bijblijven. Heeten bleef wel voor maar slaagde er niet in om de voorsprong verder uit te bouwen dan 2 treffers. Bij 12-12 kwam erica voor het eerst op gelijk hoogte en wist de gasten ook daarna uit te lopen naar 13-15. Heeten kwam via een snelle break en een mooi cirkeldoelpunt door Mart Hofman bij rust tot 16-16 gelijk.
Na rust ging het tot 20-20 gelijk op. Daarna liep het bij de thuisploeg even wat minder. Heeten miste de drang en speelde in deze fase te ongeïnspireerd om in de wedstrijd te blijven. Erica greep deze kans en wist uit te lopen naar een 21-26 voorsprong. Heeten zag pas in de laatste 5 minuten kans het spel weer een beetje naar zich toe te trekken. Maar de 3 treffers op rij waren niet meer voldoende om de opgelopen achterstand ongedaan te maken. Bij 28-32 bleef de score steken. Heeten bewees zich daar geen goede dienst mee en liet zo onnodig 2 punten liggen.
Scores: Aldo Nijboer 9 Jesper Middelburg 6, Erik Giesen 4; Leo Dijkstra, Mart Hofman 3; Roland Voorhorst 2, Fabian Dorlas 1.
Zaterdagavond 4 november spelen de heren om 20.15 uur opnieuw thuis. Tegenstander is dan Travelbags / HV Zwolle. Opnieuw een 4 puntenwedstrijd tegen de promovendus die nu ook 2 punten uit 4 wedstrijden heeft gehaald. De heren zullen dan vooral verdedigend uit een ander vaatje moeten tappen om de winst veilig te stellen.

 

Wedstrijdverslag SDOL dames 2 – PLUS Severijn Heeten dames 2

Afgelopen zaterdagavond stond de uitwedstrijd in Luttenberg op het programma. De derde wedstrijd van het seizoen. Na de verloren wedstrijd van vorig weekend waren we extra gemotiveerd om de punten mee naar huis te nemen vanuit Luttenberg.
We begonnen de wedstrijd sterk. Na een aantal minuten hadden we al een flinke voorsprong opgelopen. Vlak voor het einde van de eerste helft besloten we om met twee cirkels te gaan spelen. Dit ging goed, waardoor we met 7-13 voorsprong de rust in gingen.
De tweede helft startten we wat moeizamer en hierdoor kreeg SDOL meer kansen om doelpunten te scoren. We besloten om weer terug te gaan naar een 5-1 aanval. De wedstrijd ging er fanatiek aan toe. Zo fanatiek dat Christel, in een botsing, een flinke klap op haar neus kreeg. Haar neus is hoogstwaarschijnlijk gebroken. We herpakten ons en we wisten onze voorsprong te behouden. Uiteindelijk hebben we gewonnen met 15-18 van SDOL!!
Komende zondag spelen we om 12.25 in Bathmen tegen Lettele dames 2. Hopelijk tot dan!
Groetjes Dames 2

 

Wedstrijdverslag Heeten Dames 1- Broekland dames 1

Nadat we een weekend rust hadden gehad stond nu de tweede thuiswedstrijd van de competitie op het programma. De wedstrijd tegen de dames van Broekland. Nadat we de vorige wedstrijd tegen Zwolle hebben verloren was het van belang dat we nu de twee punten in Heeten zouden houden. We begonnen erg sterk, de verdediging stond sterk, we communiceerden goed en er was veel beleving aanwezig! Na een aantal goede en snelle aanvallen en Esmee met een aantal goede reddingen konden we uitlopen naar een 9-1 voorsprong. Hierna kregen we het wat moeilijker, in de aanval werden onze opbouwers wat meer vastgezet waardoor wij moeilijker tot scoren kwamen. De dames van Broekland hadden in deze periode minder moeite met scoren waardoor we met een stand van 16-13 de rust in gingen. De rust bewaren in de aanval was belangrijk om mee te nemen in de tweede helft en daarbij ons eigen spel te blijven spelen. In de tweede helft ging het spel verder waar we in de eerste helft waren gebleven. We konden niet verder uitlopen dan 2 a 3 doelpunten verschil. Na 15 minuten spelen in de tweede helft was de stand 22-21 in het voordeel van ons. Vanaf dat moment lukte het ons om de rust te bewaren, de systemen in te zetten en te scoren. De verdediging stond weer beter waardoor we de wedstrijd winnend konden afsluiten met een stand van 29-23. Volgende week staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma, tegen de dames van SDOL! We hebben jullie support ook volgende week weer nodig. Hopelijk zien we jullie zaterdag 4 november om 19:00 in Heeten.

 

Wedstrijdverslagen

 

Lees meer »

Handbal Heeten, 14 en 15 okt.

Plus Severijn/Heeten dames 3 - Wesepe dames 2

Alweer de derde wedstrijd van dit seizoen. We hadden nog niet eerder tegen dit team gespeeld, dus we hadden geen idee wat ons te wachten stond. We startte de wedstrijd met een 6-0 verdediging. Van afstand knalde Wesepe al vrij snel raak en was het 0-2. Maar ook wij wisten te scoren. Halverwege de 1e helft was de stand 4-7. We knokten verder, scoorden vaker en Ellen hield de ballen mooi uit het doel. Ook stapte we over naar een 5-1 verdediging. Dit resulteerde in een ruststand van 8-8. In de rust een peptalk van onze coach en daar gingen we. De 5-1 verdediging bleef staan. We gingen gelijk op en het werd een spannende wedstrijd. Er werden gele kaarten en 2 minuten aan beide partijen uitgedeeld. Zowel Wesepe als wij hadden moeite om de ballen in het doel te gooien. De stand was 11-13 en op de klok nog 4 minuten speeltijd. We scoorden nog een punt, maar het was net niet genoeg. Eindstand 12-13. Op naar a.s donderdag 19 okt om 20.45u thuis tegen ABS dames 2. En tot slot willen we Kelly, Rian en Simone bedanken voor het meedoen! Groet dames 3

 

Heeten Dames 2 – Klarenbeek Dames 1

Op deze mooie zomerdag in de herfst speelden wij om 13.15uur in de sporthal van Heeten tegen Klarenbeek Dames 1. De tweede wedstrijd van het seizoen, spannend! Lisa was helaas ziek, maar gelukkig kon Anja even weg van huis om ons alsnog te coachen! Hans was namelijk aan fluiten in Groningen en Ronald liep ergens te chillen in Luttenberg.
De wedstrijd ging er fanatiek aan toe. De puntenaantallen liepen gelijk op. Van beide kanten was het spel sportief en dat zorgde voor een prima sfeer in de zaal. Klarenbeek scoorde vooral op de break-out in de eerste helft, waardoor wij besloten een tandje bij te zetten in de omschakeling van aanval naar verdediging. Naast onze mooie acties in zowel aanval als verdediging waren er natuurlijk ook wat slordige balletjes. Mede hierdoor eindigde de wedstrijd met Heeten als de verliezende partij: 17-22. We willen Ellen heel erg bedanken voor het keepen en Anja voor het coachen.
Op 28 oktober spelen we onze volgende wedstrijd in Luttenberg. Tot dan!
Groetjes, Dames 2

 

Travelbags Zwolle DS1 - PLUS Severijn Heeten DS1

Vandaag stond er een uitwedstrijd tegen Travelbags/HV Zwolle op het programma.
Beide teams waren nog ongeslagen in de competitie.
Het begin van de wedstrijd ging gelijk op maar wel in ons voordeel van 2-3. Zwolle deed er een tandje bij en kwam op voorsprong.
We speelden ons eigen spel niet en Zwolle wist daar gebruik van te maken door met veel snelheid te spelen.
We gingen de rust ook in met 6 doelpunten verschil in het voordeel van Zwolle. In de kleedkamer werden we toegesproken dat we een tandje bij moesten, scherper zijn in het afronden en samenwerken in de dekking. Eerst ging het goed, wij kwamen weer terug naar een 1 doelpunt verschil.
Maar helaas mocht dit niet zo doorzetten, Zwolle ging sneller spelen en kreeg veel snelle aanvallen en breaks cadeau. Wij konden vandaag ons eigen spel niet laten zien en de eindstand was dan ook 23-32 in het voordeel van Zwolle.

Wij hebben nu een week rust. Maar wij hopen dat wij jullie allen weer terug zien op de tribune bij onze volgende competitie wedstrijd die gespeeld wordt op zaterdag 28 oktober om 20:15 in Heeten.
Duiven HS 1 - Heeten HS 1

Vandaag hebben we de uitwedstrijd tegen de heren van Duiven gespeeld. Nadat Dion vorige wedstrijd goed had gekeept kon hij er nu helaas niet bij zijn omdat hij een hersenschudding heeft opgelopen. We hadden dus voor deze wedstrijd geen keeper en Mart besloot om te gaan keepen. We hadden ook 1 wissel tot onze beschikking.
De eerste helft begon en direct kwam Duiven met snelle aanvallen en ze schoten er een paar in. In de verdediging en aanval miste we scherpte wat resulteerde in een 11-2 achterstand na 10 minuten. In de aanval werden er voldoende kansen gecreëerd maar de ballen gingen niet langs de keeper. De ruststand was dan ook 21-9.
In de tweede helft herpakten we onszelf. Een actievere verdediging en een aantal goede ballen die door Mart vakkundig werden gestopt liet de stand gelijk op lopen. Jesper schoot er door mooi samenspel 3 achter elkaar in. In de aanval ontstonden voldoende ruimtes zodat iedereen kon scoren. Als team werd er ondanks de vermoeidheid op een mooi tempo gespeeld. In de tweede helft is het 16-13 geworden. Dit resulteert in een eindstand van 37-22 voor Duiven. Over twee weken staat de thuiswedstrijd tegen de heren 1 van Erica'76 op het programma.

Doelpunten:
Aldo 5, Leo 4, Jesper 4, Roland 3, Fabian 2, Erik 2, Maarten 2

 

Wedstrijdverslagen

 

Lees meer »

Handbal Heeten 7 en 8 okt.

Plus Severijn/Heeten dames 3 – Travelbags/ HV Zwolle dames 3,

Ons 2e wedstrijd van dit seizoen dit keer tegen Zwolle, een oude bekende! Ten eerste willen we Merlyn, Ninon, Rowie, Rian en Yvon bedanken voor het meedoen. Tijdens voorbespreking hebben we direct een oppepper gekregen van onze coach en begonnen we de wedstrijd met goede moed. Wij begonnen de wedstrijd redelijk, eerste aanval werd direct gescoord. We merkte dat we aan elkaar gewaagd waren. Zwolle probeerde veelal met wissels door onze verdediging te komen. Halverwege de eerste helft begonnen wij onrustig te spelen, ballen werden niet zuiver aangespeeld, waardoor Zwolle de bal kon onderscheppen. Rust was het 7-6, we wisten dat we aan de bak moesten en niet mochten afzwakken. In de 2e helft hebben we mooie break-outs gelopen en konden we een voorspong maken van 2 doelpunten. Uiteindelijk was de stand 15-12 in ons voordeel.
De eerste thuiswedstrijd en de eerste wedstrijd die we gewonnen hebben van dit seizoen! Volgende week spelen wij weer thuis tegen Wesepe dames 2 om 14:25uur. Daarnaast nog een oproep voor nieuwe spelers:

** DAMES 3 ZOEKT NIEUWE TOPPERS!**
Dames 3 is voor dit seizoen nog op zoek naar nieuwe speelsters! Ben jij die gezellige, fanatieke vrouw die het handbalspelletje leuk vindt? Laat het ons weten!
- Training: iedere donderdag van 20:30 tot 21:45.
- Ook als je geen handbalervaring hebt, en er achter wilt komen of het wat voor je is, ben je welkom!
- Meer informatie? Mail naar: marjameijerink@hotmail.com.

 

Wedstrijdverslag Heeten HS 1 – DFS Arnhem HS2

Afgelopen weekend stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. De wedstrijd werd gespeeld tegen de heren 2 van DFS Arnhem. DFS Arnhem is in 2017 ontstaan uit een fusie tussen AHV Swift en AAC 1899. We wisten dus niet goed wat we van de club konden verwachten. Het enige dat we wisten was dat DFS vorige week met 35 – 23 van Erica hadden gewonnen. Een team waar we vorig jaar gelijkwaardig tegen speelden.
De wedstrijd werd gestart met 3 wissels en de meeste spelers voelden zich weer fit na wat lichte blessures en ziekte die afgelopen weken speelden. De heren van Heeten begonnen met het opzetten van goede aanvallen en speler Aldo Nijboer kreeg daarbij de kans om de eerste drie doelpunten te scoren. Na de 3-0 voorsprong ging de stand gelijk op met steeds een lichte voorsprong voor Heeten. In de eerste helft werd er ook nog fenomenaal vanuit de rechter hoek gescoord door Roland wat hem de titel "Sniper Opa” gaf voor deze wedstrijd. Het snelle spel van DFS was niet sterk genoeg voor het fysiekere Heeten. Dit resulteerde in een tussenstand van 14-9. In de tweede helft werd de wedstrijd goed geanalyseerd en werd de tactiek nog wat bijgeslepen om er een mooie tweede helft van te gaan maken.
In de tweede helft liep de voorsprong uit naar 7 doelpunten verschil 16-9 door een paar mooie acties van Leo. De ruimtes werden gecreëerd in de aanval welke voldoende kansen voor iedereen opleverde. In de laatste 15 minuten scoorden Heeten veel en DFS weinig waardoor de score nog meer uit een liep. Alle heren hebben goed gespeeld en hebben uitstekend teamwork laten zien in de aanval en de verdediging. Dit maakte dat we hebben gewonnen met 29-19. Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen Duiven HS 1 op het programma.
Doelpunten:
Aldo: 7, Ronald: 5, Erik: 4, Roland "Sniper opa”: 3, Fabian: 3, Leo: 2, Tim: 2, Jesper: 1
Maarten: 1.

 

Dames 1 - Auto Service Haarle DS1

Vandaag stond onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma tegen Auto service Haarle.
Aan het begin van de wedstrijd liep het aan beide kanten wat moeilijk en werden er laat doelpunten gescoord. Wel waren de eerste doelpunten in ons voordeel en stonden we 3-0 voor. Maar ook aan de kant van Haarle werden toen de doelpunten gemaakt en zo was de stand na tien minuten 4-3. We speelden niet ons eigen spel en Haarle probeerde vooral door een break of een snelle tegen aanval te scoren. We gingen met een stand van 11-8 de kleedkamer in. We werden goed toegesproken dat we ons eigen spel moesten blijven spelen en het vele malen beter moest en kon. Met volle moed gingen we de kleedkamer uit om een betere tweede helft te laten zien. Dit begon niet zoals we besproken hadden en haarle kwam terug tot 11-11.
Na 10 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft lieten we eindelijk zien wat we wilden laten zien, ons eigen spel spelen en snelheid in de aanval in zetten om zo onze kansen te kunnen benutten. We pepten elkaar weer op en stonden er het laatste gedeelte van de wedstrijd goed. De wedstrijd is geëindigd met een stand van 27-19.

Donderdag spelen we een bekerwedstrijd tegen Eurobottle/Voorwaarts Ds 1 in Heeten om 20:00.

Onze volgende competitie wedstrijd staat gepland op zondag 15 okt uit naar Travelbags/HV Zwolle

 

Wedstrijdverslagen

 

Lees meer »

Handbal Heeten 30 sept. en 1 okt.

Dames 3 - Auto Service Haarle DS2

De eerste wedstrijd van het seizoen, na een avondje Pleinpop... Wat zou daar van terecht komen? Van vorige seizoenen wisten we dat Haarle een jong en vooral snel team heeft. We wisten dus dat we aan de bak moesten!

In eerste instantie leek het er op dat we allemaal nog Pleinpop in de benen hadden. Haarle scoorde er in het begin lustig op los, uit verschillende breaks en penalty's. Na ruim tien minuten spelen stond er al 10-2 op het bord. Gelukkig ging er daarna snel een knop om bij ons, en wisten wij het net ook beter te vinden. Ruststand 13-12. De tweede helft was bijna een kopie van de eerste: het eerste kwartier kwamen we moeilijk in ons spel, maar in het tweede kwartier werd het weer spannend wie zou winnen. Uiteindelijk was Haarle de beste: 24-22.

Dit seizoen moeten we vaak een beroep doen op speelsters uit andere teams. Kelly, Sanne, Ninon, Rowie en Esther: Bedankt voor het meespelen!

Groeten Dames 3

 

Wedstrijdverslagen

 

Lees meer »

Verslag Trainingsweekend

Verslag Trainingsweekend Dames 1 van 15 tot 17 september

Afgelopen weekend stond het trainingsweekend op de planning. Of zoals Charlotte het noemt: trainingsmidweek, aangezien we donderdag ook al een ‘normale’ training op het programma hadden staan.
Dit jaar vond ons trainingsweekend plaats in Bentelo. Op vrijdag vertrokken we om 18:00 uur vanaf de sporthal, waarna om 19:00 uur de eerste training al op het programma stond. Tijdens de training konden we lekker onze ballen afvuren op Esmee. Na de training zijn we naar onze slaapplek gegaan. We sliepen net buiten Bentelo bij de familie van Hedy in een mooi klein huisje. Nadat we ons een beetje geïnstalleerd hadden kon een potje ’30 seconds’ niet ontbreken. Na een fanatiek potje was het toch echt tijd om te gaan slapen, we moesten natuurlijk wel fit zijn voor de volgende dag.
De volgende ochtend hebben we samen ontbeten en zijn we weer vertrokken naar de sporthal in Bentelo voor een training van 2 uur. Na de training hebben we onze zelfgemaakte lunchpakketjes opgegeten en zijn we vertrokken naar Delden om een boerensurvival te doen.

Toen we daar om 1 uur aankwamen bleken de organisatie skills van Hedy en Rita niet de beste te zijn, want in plaats van wat zij dachten dat we om 1 uur zouden beginnen, moesten we er eigenlijk pas om 2 uur zijn. Nadat we een kopje koffie/thee genuttigd hadden in een café konden we nu toch echt aan de survival beginnen. We moesten met behulp van een kompas de weg vinden naar de locatie waar we de opdrachten moesten doen. We werden gesplitst in 2 groepen. Gelukkig hadden we wat scouting ervaring in beide groepen zitten, waardoor we al snel de goede weg gevonden hadden. De ene groep wat sneller dan de ander.. maar toch. Tijdens de ‘survival’ hebben we verschillende spelletjes tegen elkaar gespeeld. Zo moesten we door banden lopen (of vallen zoals sommige dat deden) en tijgeren onder een zeil door. Daarna hebben we nog een kruiwagen race, pijl en boog schieten, blaaspijp schieten, koe melken en een grote hamer weggooien gedaan. Aan het eind van deze activiteit bleek team 2 uiteindelijk het beste te zijn en hebben ze allemaal een sleutelhanger met een klompje eraan gewonnen. Hierna hebben we lekker gedoucht en zijn we gezellig samen gaan eten en hebben we de wedstrijd Bentelo – DSVD gezien.
Na de wedstrijd konden we beginnen aan het avondprogramma er stond namelijk een spelletjes avond op het programma. Nadat iedereen (net zoals de organisatie) haar gekste sportoutfit aangetrokken had konden de spelletjes beginnen. Iedereen was erg fanatiek en schreeuwde tijdens 1 van de spellen letterlijk de longen uit haar lijf. Aan het eind van de avond bleek het team ‘de ezels’ toch de beste.

De volgende dag stond er een oefenwedstrijd op het programma tegen Bentelo 2. De wedstrijd duurde 3 x 25 minuten en het ging de gehele wedstrijd gelijk op. De einduitslag was dan ook 34-34.

We hebben een heel leerzaam maar vooral gezellig weekend gehad. We hebben elkaar weer beter leren kennen en hebben zin in het nieuwe seizoen. Hopelijk zien we jullie tijdens de competitie wedstrijden op de tribune.

Sinds kort hebben wij ook een Instagram account ‘heetendames1’ volg ons allemaal om op de hoogte te blijven van onze prestaties.

 

Wedstrijdverslagen

 

Lees meer »