Verslag Trainingsweekend

Gepubliceerd op 19 september 2017 om 21:59

Verslag Trainingsweekend Dames 1 van 15 tot 17 september

Afgelopen weekend stond het trainingsweekend op de planning. Of zoals Charlotte het noemt: trainingsmidweek, aangezien we donderdag ook al een ‘normale’ training op het programma hadden staan.
Dit jaar vond ons trainingsweekend plaats in Bentelo. Op vrijdag vertrokken we om 18:00 uur vanaf de sporthal, waarna om 19:00 uur de eerste training al op het programma stond. Tijdens de training konden we lekker onze ballen afvuren op Esmee. Na de training zijn we naar onze slaapplek gegaan. We sliepen net buiten Bentelo bij de familie van Hedy in een mooi klein huisje. Nadat we ons een beetje geïnstalleerd hadden kon een potje ’30 seconds’ niet ontbreken. Na een fanatiek potje was het toch echt tijd om te gaan slapen, we moesten natuurlijk wel fit zijn voor de volgende dag.
De volgende ochtend hebben we samen ontbeten en zijn we weer vertrokken naar de sporthal in Bentelo voor een training van 2 uur. Na de training hebben we onze zelfgemaakte lunchpakketjes opgegeten en zijn we vertrokken naar Delden om een boerensurvival te doen.

Toen we daar om 1 uur aankwamen bleken de organisatie skills van Hedy en Rita niet de beste te zijn, want in plaats van wat zij dachten dat we om 1 uur zouden beginnen, moesten we er eigenlijk pas om 2 uur zijn. Nadat we een kopje koffie/thee genuttigd hadden in een café konden we nu toch echt aan de survival beginnen. We moesten met behulp van een kompas de weg vinden naar de locatie waar we de opdrachten moesten doen. We werden gesplitst in 2 groepen. Gelukkig hadden we wat scouting ervaring in beide groepen zitten, waardoor we al snel de goede weg gevonden hadden. De ene groep wat sneller dan de ander.. maar toch. Tijdens de ‘survival’ hebben we verschillende spelletjes tegen elkaar gespeeld. Zo moesten we door banden lopen (of vallen zoals sommige dat deden) en tijgeren onder een zeil door. Daarna hebben we nog een kruiwagen race, pijl en boog schieten, blaaspijp schieten, koe melken en een grote hamer weggooien gedaan. Aan het eind van deze activiteit bleek team 2 uiteindelijk het beste te zijn en hebben ze allemaal een sleutelhanger met een klompje eraan gewonnen. Hierna hebben we lekker gedoucht en zijn we gezellig samen gaan eten en hebben we de wedstrijd Bentelo – DSVD gezien.
Na de wedstrijd konden we beginnen aan het avondprogramma er stond namelijk een spelletjes avond op het programma. Nadat iedereen (net zoals de organisatie) haar gekste sportoutfit aangetrokken had konden de spelletjes beginnen. Iedereen was erg fanatiek en schreeuwde tijdens 1 van de spellen letterlijk de longen uit haar lijf. Aan het eind van de avond bleek het team ‘de ezels’ toch de beste.

De volgende dag stond er een oefenwedstrijd op het programma tegen Bentelo 2. De wedstrijd duurde 3 x 25 minuten en het ging de gehele wedstrijd gelijk op. De einduitslag was dan ook 34-34.

We hebben een heel leerzaam maar vooral gezellig weekend gehad. We hebben elkaar weer beter leren kennen en hebben zin in het nieuwe seizoen. Hopelijk zien we jullie tijdens de competitie wedstrijden op de tribune.

Sinds kort hebben wij ook een Instagram account ‘heetendames1’ volg ons allemaal om op de hoogte te blijven van onze prestaties.

 

Wedstrijdverslagen

 


 »