Handbal Heeten 7 en 8 okt.

Gepubliceerd op 9 oktober 2017 om 22:16

Plus Severijn/Heeten dames 3 – Travelbags/ HV Zwolle dames 3,

Ons 2e wedstrijd van dit seizoen dit keer tegen Zwolle, een oude bekende! Ten eerste willen we Merlyn, Ninon, Rowie, Rian en Yvon bedanken voor het meedoen. Tijdens voorbespreking hebben we direct een oppepper gekregen van onze coach en begonnen we de wedstrijd met goede moed. Wij begonnen de wedstrijd redelijk, eerste aanval werd direct gescoord. We merkte dat we aan elkaar gewaagd waren. Zwolle probeerde veelal met wissels door onze verdediging te komen. Halverwege de eerste helft begonnen wij onrustig te spelen, ballen werden niet zuiver aangespeeld, waardoor Zwolle de bal kon onderscheppen. Rust was het 7-6, we wisten dat we aan de bak moesten en niet mochten afzwakken. In de 2e helft hebben we mooie break-outs gelopen en konden we een voorspong maken van 2 doelpunten. Uiteindelijk was de stand 15-12 in ons voordeel.
De eerste thuiswedstrijd en de eerste wedstrijd die we gewonnen hebben van dit seizoen! Volgende week spelen wij weer thuis tegen Wesepe dames 2 om 14:25uur. Daarnaast nog een oproep voor nieuwe spelers:

** DAMES 3 ZOEKT NIEUWE TOPPERS!**
Dames 3 is voor dit seizoen nog op zoek naar nieuwe speelsters! Ben jij die gezellige, fanatieke vrouw die het handbalspelletje leuk vindt? Laat het ons weten!
- Training: iedere donderdag van 20:30 tot 21:45.
- Ook als je geen handbalervaring hebt, en er achter wilt komen of het wat voor je is, ben je welkom!
- Meer informatie? Mail naar: marjameijerink@hotmail.com.

 

Wedstrijdverslag Heeten HS 1 – DFS Arnhem HS2

Afgelopen weekend stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. De wedstrijd werd gespeeld tegen de heren 2 van DFS Arnhem. DFS Arnhem is in 2017 ontstaan uit een fusie tussen AHV Swift en AAC 1899. We wisten dus niet goed wat we van de club konden verwachten. Het enige dat we wisten was dat DFS vorige week met 35 – 23 van Erica hadden gewonnen. Een team waar we vorig jaar gelijkwaardig tegen speelden.
De wedstrijd werd gestart met 3 wissels en de meeste spelers voelden zich weer fit na wat lichte blessures en ziekte die afgelopen weken speelden. De heren van Heeten begonnen met het opzetten van goede aanvallen en speler Aldo Nijboer kreeg daarbij de kans om de eerste drie doelpunten te scoren. Na de 3-0 voorsprong ging de stand gelijk op met steeds een lichte voorsprong voor Heeten. In de eerste helft werd er ook nog fenomenaal vanuit de rechter hoek gescoord door Roland wat hem de titel "Sniper Opa” gaf voor deze wedstrijd. Het snelle spel van DFS was niet sterk genoeg voor het fysiekere Heeten. Dit resulteerde in een tussenstand van 14-9. In de tweede helft werd de wedstrijd goed geanalyseerd en werd de tactiek nog wat bijgeslepen om er een mooie tweede helft van te gaan maken.
In de tweede helft liep de voorsprong uit naar 7 doelpunten verschil 16-9 door een paar mooie acties van Leo. De ruimtes werden gecreëerd in de aanval welke voldoende kansen voor iedereen opleverde. In de laatste 15 minuten scoorden Heeten veel en DFS weinig waardoor de score nog meer uit een liep. Alle heren hebben goed gespeeld en hebben uitstekend teamwork laten zien in de aanval en de verdediging. Dit maakte dat we hebben gewonnen met 29-19. Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen Duiven HS 1 op het programma.
Doelpunten:
Aldo: 7, Ronald: 5, Erik: 4, Roland "Sniper opa”: 3, Fabian: 3, Leo: 2, Tim: 2, Jesper: 1
Maarten: 1.

 

Dames 1 - Auto Service Haarle DS1

Vandaag stond onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma tegen Auto service Haarle.
Aan het begin van de wedstrijd liep het aan beide kanten wat moeilijk en werden er laat doelpunten gescoord. Wel waren de eerste doelpunten in ons voordeel en stonden we 3-0 voor. Maar ook aan de kant van Haarle werden toen de doelpunten gemaakt en zo was de stand na tien minuten 4-3. We speelden niet ons eigen spel en Haarle probeerde vooral door een break of een snelle tegen aanval te scoren. We gingen met een stand van 11-8 de kleedkamer in. We werden goed toegesproken dat we ons eigen spel moesten blijven spelen en het vele malen beter moest en kon. Met volle moed gingen we de kleedkamer uit om een betere tweede helft te laten zien. Dit begon niet zoals we besproken hadden en haarle kwam terug tot 11-11.
Na 10 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft lieten we eindelijk zien wat we wilden laten zien, ons eigen spel spelen en snelheid in de aanval in zetten om zo onze kansen te kunnen benutten. We pepten elkaar weer op en stonden er het laatste gedeelte van de wedstrijd goed. De wedstrijd is geëindigd met een stand van 27-19.

Donderdag spelen we een bekerwedstrijd tegen Eurobottle/Voorwaarts Ds 1 in Heeten om 20:00.

Onze volgende competitie wedstrijd staat gepland op zondag 15 okt uit naar Travelbags/HV Zwolle

 

Wedstrijdverslagen

 


«   »