Handbal Heeten 28 en 29 okt.

Gepubliceerd op 30 oktober 2017 om 15:46

Heren laten onnodig punten liggen tegen Erica ’76.

De heren van Plus Severijn Heeten speelden afgelopen zaterdagavond een 4 puntenwedstrijd thuis tegen Erica ’76. Beide teams hadden tot nu toe 2 punten uit 3 wedstrijden behaald. De heren startten uitstekend. Met goede combinaties werden de gasten verschillende keren verdedigend uitgespeeld. Mooie combinaties van Aldo Nijboer met Erik Giesen en een fraaie score van Jesper Middelburg vanuit de hoek brachten Heeten op een 5-3 voorsprong. Helaas stond het verdedigend minder bij Heeten – waar de geblesseerde Dion Hofsté werd gemist - waardoor Erica in het kielzog kon bijblijven. Heeten bleef wel voor maar slaagde er niet in om de voorsprong verder uit te bouwen dan 2 treffers. Bij 12-12 kwam erica voor het eerst op gelijk hoogte en wist de gasten ook daarna uit te lopen naar 13-15. Heeten kwam via een snelle break en een mooi cirkeldoelpunt door Mart Hofman bij rust tot 16-16 gelijk.
Na rust ging het tot 20-20 gelijk op. Daarna liep het bij de thuisploeg even wat minder. Heeten miste de drang en speelde in deze fase te ongeïnspireerd om in de wedstrijd te blijven. Erica greep deze kans en wist uit te lopen naar een 21-26 voorsprong. Heeten zag pas in de laatste 5 minuten kans het spel weer een beetje naar zich toe te trekken. Maar de 3 treffers op rij waren niet meer voldoende om de opgelopen achterstand ongedaan te maken. Bij 28-32 bleef de score steken. Heeten bewees zich daar geen goede dienst mee en liet zo onnodig 2 punten liggen.
Scores: Aldo Nijboer 9 Jesper Middelburg 6, Erik Giesen 4; Leo Dijkstra, Mart Hofman 3; Roland Voorhorst 2, Fabian Dorlas 1.
Zaterdagavond 4 november spelen de heren om 20.15 uur opnieuw thuis. Tegenstander is dan Travelbags / HV Zwolle. Opnieuw een 4 puntenwedstrijd tegen de promovendus die nu ook 2 punten uit 4 wedstrijden heeft gehaald. De heren zullen dan vooral verdedigend uit een ander vaatje moeten tappen om de winst veilig te stellen.

 

Wedstrijdverslag SDOL dames 2 – PLUS Severijn Heeten dames 2

Afgelopen zaterdagavond stond de uitwedstrijd in Luttenberg op het programma. De derde wedstrijd van het seizoen. Na de verloren wedstrijd van vorig weekend waren we extra gemotiveerd om de punten mee naar huis te nemen vanuit Luttenberg.
We begonnen de wedstrijd sterk. Na een aantal minuten hadden we al een flinke voorsprong opgelopen. Vlak voor het einde van de eerste helft besloten we om met twee cirkels te gaan spelen. Dit ging goed, waardoor we met 7-13 voorsprong de rust in gingen.
De tweede helft startten we wat moeizamer en hierdoor kreeg SDOL meer kansen om doelpunten te scoren. We besloten om weer terug te gaan naar een 5-1 aanval. De wedstrijd ging er fanatiek aan toe. Zo fanatiek dat Christel, in een botsing, een flinke klap op haar neus kreeg. Haar neus is hoogstwaarschijnlijk gebroken. We herpakten ons en we wisten onze voorsprong te behouden. Uiteindelijk hebben we gewonnen met 15-18 van SDOL!!
Komende zondag spelen we om 12.25 in Bathmen tegen Lettele dames 2. Hopelijk tot dan!
Groetjes Dames 2

 

Wedstrijdverslag Heeten Dames 1- Broekland dames 1

Nadat we een weekend rust hadden gehad stond nu de tweede thuiswedstrijd van de competitie op het programma. De wedstrijd tegen de dames van Broekland. Nadat we de vorige wedstrijd tegen Zwolle hebben verloren was het van belang dat we nu de twee punten in Heeten zouden houden. We begonnen erg sterk, de verdediging stond sterk, we communiceerden goed en er was veel beleving aanwezig! Na een aantal goede en snelle aanvallen en Esmee met een aantal goede reddingen konden we uitlopen naar een 9-1 voorsprong. Hierna kregen we het wat moeilijker, in de aanval werden onze opbouwers wat meer vastgezet waardoor wij moeilijker tot scoren kwamen. De dames van Broekland hadden in deze periode minder moeite met scoren waardoor we met een stand van 16-13 de rust in gingen. De rust bewaren in de aanval was belangrijk om mee te nemen in de tweede helft en daarbij ons eigen spel te blijven spelen. In de tweede helft ging het spel verder waar we in de eerste helft waren gebleven. We konden niet verder uitlopen dan 2 a 3 doelpunten verschil. Na 15 minuten spelen in de tweede helft was de stand 22-21 in het voordeel van ons. Vanaf dat moment lukte het ons om de rust te bewaren, de systemen in te zetten en te scoren. De verdediging stond weer beter waardoor we de wedstrijd winnend konden afsluiten met een stand van 29-23. Volgende week staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma, tegen de dames van SDOL! We hebben jullie support ook volgende week weer nodig. Hopelijk zien we jullie zaterdag 4 november om 19:00 in Heeten.

 

Wedstrijdverslagen

 


«   »