Handbal Heeten, 11 en 12 nov.

Gepubliceerd op 12 november 2017 om 19:13


11 november "De heren van Cabezota te sterk voor Heeten”

Zaterdagavond speelden de heren van Heeten tegen de heren van Cabezota in Enschede. Cabezota was tot nu toe ongeslagen in de competitie. We wisten dat het een moeilijke wedstrijd ging worden. Keeper Dennis en Dion waren allebei afwezig en Tim Bloemen besloot om te gaan keepen. Hij is nog steeds herstellende van zijn blessure maar hij wilde zich wel vol inzetten als keeper. De wedstrijd begon en Cabezota nam direct de leiding met een 3-0 voorsprong. Hierna kwamen wij met goede aanvallen en Aldo maakte de eerste treffer. De verdediging stond in de eerste 15 minuten nog niet zo sterk en Cabezota maakte hier gebruik van en wist een aantal keren te scoren. Uit de aanvallen die werden opgezet kwamen voldoende kansen maar de keeper wist keer op keer de bal uit het doel te halen. Een opmerkelijk doelpunt kwam nog van Mart die met een snoekduik wist te scoren. De laatste 15 minuten van de eerste helft werd er in de verdediging goed gecommuniceerd en werd er stevig aangepakt. De ruststand was 17-9 in het voordeel van Cabezota.
Tijdens de rust werd er vooral gesproken over de verdediging, er mag meer worden gepraat en harder worden aangepakt. Deze woorden werden omgezet in daden en dit was direct te zien tijdens de start van de tweede helft. De stand liep nu gelijk op door mooie aanvallen en een goede verdediging. Toen Cabezota een penalty kreeg wist Tim deze vakkundig te stoppen. Ondanks de goede verdediging was Cabezota toch te sterk. Door balverlies en onzuiver spel wist Cabezota met break-outs de stand verder uit te laten lopen. We hebben ons best gedaan en het was een leerzame wedstrijd. Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit op het programma.
Doelpunten: Aldo: 5 Mart: 3 Leo: 3 Erik: 3 Ronald: 2 Jesper: 2 Jan: 1 Roland: 1

 

12 November: PLUS Severijn Heeten DS2 - Overwetering DS2

Overwetering stond op het moment op plek 5 en wij op plek 7. Dat wilde natuurlijk niet zeggen dat we niet konden winnen. We gingen met goede moed de wedstrijd in met de gedachte op een lekker fanatiek potje handbal. En dat werd het!

14:25 begon de wedstrijd en iedereen was gelukkig goed wakker. Dat was te zien aan ieders fanatieke inzet. De opzet in de aanvallen ging vol overtuiging waardoor afrondingen zuiver en strak de goal in gingen. De verdediging stond als een blok wat onze keepster Vera erg kon waarderen en daardoor ook sterker in de goal stond. Judith had precies door dat de keepster van Overwetering stuiterballen vanuit de hoek moeilijk kon tegenhouden en benutte haar kansen.
Ook Eveline haar focus op passeren en zuiver gooien stond op scherp. Door met zijn allen de snelheid hoog te houden konden we voor iedereen mooie kansen creëren. De ruststand luidde bij 9-5 in ons voordeel. De tweede helft begon weer met dezelfde snelheid waardoor we verder konden uitlopen op Overwetering. Die wisten zich "naar ons idee" geen houding te geven op het harde optreden van de scheids waardoor ze tegen zichzelf gingen spelen. Daar gaven wij ons niet aan over en bleven ons eigen spel spelen. We bleven fanatiek, creëerden snelle breaks en doelkansen. Niet elk daarvan is optimaal benut, maar dat is menselijk. Aan het einde van de tweede helft waarin iedereen misschien stiekem de overwinning van binnen al aan het vieren was, ging de focus op het handballen achteruit. We hebben niet meer kunnen werken aan een maximaal doelsaldo maar we hebben wel gezorgd voor een positieve uitslag. De zoemer klonk op een eindstand van 17-9 in ons voordeel.
Over de waarheid gesproken: een overwinning op Overwetering, dat voelt goed! Een nog niet vaker vertoonde overwinning dus we zijn met zijn allen extra trots. Ook zijn we trots op ons altijd aanwezige positieve publiek. Ook voor en dankzij jullie hebben wij een mooie pot handbal kunnen laten zien. We zijn weer een plekje gestegen in de ranglijst en we hopen met zijn allen deze positiviteit vast te kunnen houden.

We hopen jullie allen weer te zien bij de volgende thuiswedstrijd op 26 November die we spelen om 16:45.
ps. De wedstrijd van volgend weekend 18 november in Vaassen gaat niet door en word nog verplaatst naar een ander moment.


PLUS Severijn Heeten DS1 - ABS DS1

Vandaag stond de wedstrijd tegen ABS op het programma. ABS had dit seizoen nog niks gewonnen, dus we wisten wat we moesten doen. Helaas pakte dit in het begin niet goed uit. ABS nam de voorsprong in de begin fase. Waarna wij ons herpakte en de voorsprong namen. Maar we konden niet zo ver weglopen van ABS dan dat we voor de wedstrijd hadden gewild. De voorsprong bleef telkens 3 à 4 doelpunten.
In de rust bespraken we dat we in de verdediging meer met elkaar moesten praten en meer moeten samenwerken. In de aanval moesten we meer onze kansen afwachten en niet te snel willen afronden.
We gingen wel iets rustiger spelen maar hadden nog veel balverlies en veel technische fouten aan onze kant. Hierdoor kon ABS steeds bijblijven.
Gelukkig hebben we het verschil niet kleiner later worden en hebben we de punten meegenomen naar Heeten.
Volgende week staat de wedstrijd tegen Duiven op het programma. Deze wedstrijd is om 20.15 in de sporthal in Heeten. Wij hopen jullie allen weer te zien!


Nieuw Heeten dames 2 - PLUS Severijn Heeten dames 3

Vandaag stond de wedstrijd tegen Nieuw Heeten op het programma. De eerste wedstrijd voor onze nieuwe teamgenoot Inge, welkom! Vorig jaar is Nieuw Heeten bovenin geëindigd dus we wisten dat we aan de bak moesten. Al vrij snel stonden we voor met 1-0. Helaas was de voorsprong van korte duur en liep Nieuw Heeten in de eerste helft uit tot een voorsprong van 12-5. Onze coach pepte ons in de rust op en we zijn goed gestart met al vrij snel een aantal goals in de 2de helft. We kwamen nog terug tot 2 punten verschil maar uiteindelijk is het toch nog 25 - 14 geworden voor Nieuw Heeten.
Volgende week nieuwe kansen. Elke, Kelly en Winet super bedankt voor het meedoen!!!

 

Wedstrijdverslagen

 


«   »