Weekend 18 en 19 nov.

Gepubliceerd op 20 november 2017 om 19:12

CVO Dames 2 – Plus Severijn Heeten Dames 2

Onze teamsamenstelling was iets anders dan normaal. We hadden namelijk maar 6 eigen speelsters en moesten daarom 4 extra speelsters lenen. CVO stond op de eerste plek, dus er stond ons een moeilijke pot te wachten. Ondanks dat we niet goed op elkaar ingespeeld waren, begonnen we de wedstrijd fanatiek en vol enthousiasme. Begin eerste helft moesten we nog een beetje aan het spel van de ander wennen, hier maakte CVO goed gebruik van. Ze wisten de gaten in de verdediging goed te vinden en ze hadden ons ook in de aanval. Eind eerste helft waren we op elkaar ingespeeld, hierdoor stond de verdediging goed dicht. We wisten hierdoor ook weer terug te komen tot een ruststand van 14-6 in het voordeel van CVO.

CVO begon de tweede helft erg sterk, met een felle verdediging die goed dicht zat en waar we moeilijk door heen kwamen. We kregen door het felle verdedigen van CVO een aantal penalty’s mee, jammer genoeg werden niet al deze kansen even goed benut. CVO had een snelle omschakeling en kregen hierdoor veel break-outs waar ze goed gebruik van maakten. Helaas was ons fanatisme niet genoeg en is de eindstand 25-12 geworden in het voordeel van CVO.

Onze volgende wedstrijd is zondag 26 november om 16.45 in onze eigen sporthal. Wij gaan dan de strijd aan met DSC en hopen de 2 punten in eigen huis te houden. Hopelijk komen jullie ons weer met z’n allen aanmoedigen!

 

Heren 1 Plus Severijn Heeten – Heren 1 Blauw Wit

"De heren van Heeten verliezen nipt van Blauw Wit”
Zaterdag avond speelden de heren van Heeten thuis tegen de heren van Blauw wit. Blauw Wit was in het verleden vaak net niet sterk genoeg tegen Heeten dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Na het fluitsignaal werd het eerste doelpunt gescoord door Blauw Wit en direct daarna scoorde Mart. Aan beide kanten vielen om en om doelpunten wat de score continue dicht bij elkaar hield. De scheidsrechters gaven aan beide kanten penalty’s en twee minuten. Hierdoor speelden wij soms in overtal maar aan het einde van de helft door 2 keer een 2 minuten straf ook nog in ondertal. De eerste helft eindigde dan ook met een score van 17-17. In de rust werd er gesproken over het praten in de verdediging en combinaties op zetten in de aanval. Scherp blijven en met goed samenspel afronden.
In de tweede helft stond iedereen weer op scherp en het Heetense dipje bleef uit. Hierdoor kon Heeten met 3 punten uitlopen, maar de winst was nog verre van zeker. Het bleef spannend en door een paar snelle aanvallen van Blauw wit wisten ze de score weer op een gelijk niveau te krijgen. In de laatste minuten van de wedstrijd werden er aan beide kanten doelpogingen gemist en in de laatste 10 seconden wist Blauw Wit nog te scoren en de winst mee naar huis te nemen. De eindstand was 30-31.
Aanstaande zondag spelen de heren een uit wedstrijd tegen de Havana’s in Nijmegen.
Doelpunten: Mart: 7, Jesper: 5, Tim van Berkum: 4, Aldo: 4, Erik: 4, Leo: 2, Ronald: 2, Fabian: 1

 

PLUS Severijn Heeten DS1 - Duiven DS1

Gisteravond stond het duel tegen de dames van Duiven 1 op het programma.
In de voorbespreking werden de puntjes op de i gezet door kira. Speel ons eigen spel, de basis ligt in de verdediging, praat met elkaar en steun elkaar. Vanuit daar bouwen in de aanval en kansen afwachten. We weten niet wat we van Duiven kunnen verwachten dus ga uit van ons eigen spel.

Het eerste fluitsignaal klonk en met goede moet begonnen we aan de wedstrijd. Een paar snelle goals gaf ons een kleine voorsprong waarna we niet scherp waren in de verdediging. Duiven scoorde een aantal maal en bleef het eerste kwartier bij in score. Toch lukte het voor rust om de draad samen weet op te pakken wat resulteerde in een 18-11 voorsprong met de rust.

De tweede helft begonnen we scherp, er werden systemen ingezet en er was meer rust in de aanval. In de verdediging werd er meer gepraat waardoor we grip kregen op het spel van duiven en de score verder uit konden bouwen. Dit resulteerde in een ruime 33-18 overwinning. Dit zet ons voorlopig op een 2e plek.

Volgende week zaterdag spelen we om 20.10 uur uit tegen de dames van Havana en komen we hopelijk met 2 punten terug in Heeten.

 

Wedstrijdverslagen

 


«   »