Weekend 13 en 14 januari

Gepubliceerd op 15 januari 2018 om 09:45

DFS Arnhem Heren 2 - Plus Severijn Heeten Heren 1

Zaterdag avond speelden de heren van Heeten uit tegen de heren 2 van DFS Arnhem. Vorige wedstrijd tegen DFS thuis hadden we gewonnen met 29-19. Vandaag waren we in het nadeel want DFS speelt thuis speelt met hars. Een aantal spelers uit het team hebben niet of nauwelijks met hars gespeeld.
In het begin van de wedstrijd was er te zien dat de heren moeilijk konden wennen aan de hars. Het baltempo was laag en in de afronding ging het vaak mis. Jesper en Fabian wisten te scoren in het eerste kwartier, DFS wist echter wel vaak te scoren. De score liep uit naar 10-2 en daarna naar 13-4. Na dit punt ging het roer om en moest er een verandering komen. Er zat minder hars op de bal en we kwamen goed in het spel. Zo goed zelfs dat Aldo, Fabian, Leo, Tim en Mart meerdere keren achter elkaar wisten te scoren. DFS kon door een verdediging waar hard werd aangepakt stukken minder scoren. Er werden goede afspraken gemaakt waardoor DFS weinig kans had. Keeper Dion was ook in vorm deze wedstrijd en bleek moeilijk te passeren. De ruststand was uiteindelijk 16-14 voor DFS.
In de tweede helft was er nog meer hars op de bal gesmeerd dan er al op zat. Dit was weer direct te zien in het spel. Toch wisten Erik, Leo en Tim te scoren om zo tot een 16-16 te komen. In de wedstrijd werden er nu veel 2 minuten straffen uitgedeeld door de scheidsrechter. Ronald wist nog goede assists te geven op Fabian waardoor hij kon scoren. Er werd door iedereen stevig aangepakt en hierbij viel Maarten op. Volgens mij traint hij stiekem om harder aan te kunnen pakken, en dit gaat hem goed af. In het verdere verloop van de wedstrijd wist DFS toch uit te lopen en wij konden het niet meer goed maken. De eindstand was dan ook 32-26 in het voordeel van DFS.
Aanstaande zaterdag spelen we thuis tegen Duiven om 19:00.
Doelpunten:  Aldo 8, Fabian 5, Leo 4, Ronald 3, Mart 2, Tim 2, Erik 1, Jesper 1. 

 

Auto Service Haarle Ds1 - Plus Severijn Heeten Ds1.

Afgelopen zaterdag speelden we de derby in en tegen Haarle. We kenden een vliegende start. Door gebruik te maken van hun ruimtes in hun open 5 plus 1 dekking konden we snel op een 1-5 voorsprong komen. Haarle schakelde hierdoor terug naar een 6-0 dekking waar wij in het begin wat meer moeite mee hadden. Haarle kon hiervan profiteren en snel de aansluiting vinden. In de eerste helft konden we door middel van tempo spel en 1 tegen 1 acties toch met een klein gaatje de rust in gaan. De ruststand was 14-16. De tweede helft begonnen we een stuk minder sterk. We hadden moeite om tot scoren te komen. Haarle antwoordde hierop met een aantal snelle breaks, waardoor zij uiteindelijk de voorsprong konden overnemen. Het laatste deel van de tweede helft werd het nog even spannend. We hebben geknokt tot de laatste seconde, maar dat was helaas niet genoeg. De winst ging dit keer naar Haarle. Eindstand: 28-26. Volgende week spelen we in eigen huis tegen koploper Zwolle. We hopen dat jullie ons dan allemaal weer komen aanmoedigen!

 

Wedstrijdverslagen

 


«   »