Weekend 20 en 21 januari

Gepubliceerd op 21 januari 2018 om 16:02

Heren 1 Plus Severijn Heeten – Heren 1 Duiven.

Afgelopen zaterdag speelde de heren van Heeten tegen de heren van hv Duiven. Duiven staat momenteel op de 2e plaats. Het beloofde dus geen makkelijke wedstrijd te worden.

De wedstrijd begon en Duiven wist snel een aantal keer te scoren. Jesper wist het eerste doelpunt voor Heeten te scoren. De score liep hierna gelijk op met steeds een lichte voorsprong voor Duiven. Nadat wij 7 doelpunten hadden gescoord en Duiven 9 doelpunten nam de trefzekerheid van ons af. Er was meer balverlies en er werd niet zuiver afgerond. Duiven wist onze verdediging wel steeds te passeren en wist de score uit te laten lopen. De ruststand was dan ook 10-19 voor Duiven.

In de tweede helft namen we ons voor om te gaan spelen met meer trefzekerheid en alleen voor 100% kansen te gaan. Deze opdracht werd ook goed uitgevoerd en was direct te zien. Ronald Maasman was pas de tweede helft aanwezig en het was goed te zien dat hij nog fris en fruitig was. Met volle overtuiging gooide hij de ballen en de keeper was kansloos. De aanval stond in de tweede helft een stuk beter en dit was te zien aan de score. We wisten nu langzaam in te lopen op Duiven maar de afstand bleef steeds te groot om bij te komen. In de tweede helft wisten wij 18 keer te scoren en Duiven wist 17 keer te scoren. De eindstand was uiteindelijk 29-36 voor Duiven.
Aanstaande zondag spelen de heren een uit wedstrijd tegen de Heren 1 van Erica’76.
Doelpunten: Aldo 8, Mart 5, Tim Bloemen 4, Ronald 4, Jesper 3, Leo 3, Maarten 1, Erik 1.

 

PLUS Severijn Heeten DS1 - Travelbags Zwolle DS1

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de koploper Travelbags/HV Zwolle op het programma. We stonden onder Zwolle met 4 punten minder. Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden. Aan het begin van de wedstrijd lieten we zien dat we mee wilden en zorgden we ervoor dat het de gehele eerste helft gelijk op ging. Zwolle had een hele snelle linkeropbouw die moeilijk te verdedigen was, hierdoor werd er snel en makkelijk gescoord. Toen ze vastgezet werd, kwam het spel van Zwolle er al snel anders uit te zien, en werd het moeilijker voor Zwolle om door de dekking heen te komen.
Wij daarintegen speelden mooie systemen uit en konden vlak voor rust op een voorsprong komen van 11-9. Er werd besproken dat we als team moesten blijven vechten en het in de aanval niet te moeilijk moesten maken.Fel begonnen we aan de tweede helft maar als snel kon Zwolle terug komen op een gelijkspel, 12-12.

We moesten meer gaan praten en de ballen moesten er aan de kant van Zwolle in. Niet te snel willen afronden en onze kansen afwachten. Aanval blijven spelen en niet te moeilijk maken. Hier werd op ingehaakt en zo bleef het een spannende tweede helft. We konden telkens een puntje voorblijven en het werd zelfs 19-16 door een paar goede aanvallen en individuele acties. Toch werd er door Zwolle te gemakkelijk gescoord en verspeelden wij de bal in onze aanval. We konden niet ons doelpunt vieren aan de kant van Zwolle, want zo snel was Zwolle weer aan onze kant, en hadden ze de bal in het netje liggen. Vlak voor tijd werd het 21-21 en konden we toch het voordeel nog pakken. 22-21. Door balverlies in de aanval wist Zwolle uit een breakout de gelijkmaker te scoren. Het ging de laatste minuut bij ons in de aanval niet meer zoals we wilden en Zwolle kon het laatste winnende doelpunt maken. 22-23 in het voordeel van Zwolle.

Volgende week zaterdag spelen we de uit wedstrijd tegen de dames van Nijhof/Broekland.
We spelen om 19:30 in Broekland. We hopen jullie daar allemaal weer te zien!

 

Wedstrijdverslagen

 


«   »