Plus Severijn Heeten DS3 - Brummen DS1

Gepubliceerd op 7 november 2019 om 08:06

Plus Severijn Heeten DS 3 – Brummen 1  14-18.

Dames 3 speelde zondagmiddag tegen het team van Brummen. Dit team bezette na 4 wedstrijden de 3e plaats, maar trof daarbij wel alle laaggeklasseerde teams. De dames hadden dus de – terechte – verwachting punten te kunnen pakken.
Trainer Jan Victor Dorlas nam de coaching voor deze middag waar voor Marloes Tutert.
Renske scoorde fraai uit de eerste aanval, maar daarna kleunde Brummen er flink in!
Dit leidde regelmatig tot fikse overtredingen, waar het jonge scheidsrechtersduo helaas veel te weinig tegen optrad! Brummen wist al vlot een 1-5 voorsprong te nemen. Heeten had daarbij wel de pech dat enkele schoten op de paal of lat terechtkwamen.
Na 15 minuten ging het bij Heeten beter lopen en via o.a. enkele snelle breaks kwam de thuisploeg terug tot 5-7. Brummen liet het echter niet bij zitten en met veel klemmen en zelfs trekken aan het shirt in een break out wisten ze het tij te keren en opnieuw uit te lopen tot de 5-11 stand bij rust.
Het siert dames 3 dat het zich niet verlaagde om mee te gaan in het veel te harde spel van Brummen.
Met goed opgebouwde aanvallen wisten Ellis, Moniek en Ninon Heeten de achterstand tot 10-14 terug te brengen. Even leek er zelfs meer in te zitten, maar Brummen liep opnieuw uit naar 11-19. In de slotfase bleek Heeten conditioneel iets sterker en via 3 breaks wisten Rowie en Renske nog 3x te scoren.
Eindstand 14-19. Scores: Ninon 4;  Renske en Rowie 3; Ellis en Moniek 2.

De middag eindigde voor dames 3 toch met een veel belangrijkere winst! Tot groot enthousiasme van de dames en de trainer was Ruth Vloedgraven voor het eerst dit seizoen weer in de sporthal om bij het team te komen kijken!! Zowel voor als na de wedstrijd een emotionele ontmoeting. Ruth had ondanks de nederlaag en het harde spel, toch met veel plezier naar de wedstrijd en “haar meiden” kunnen kijken.
Ze hoopt in het 2e deel van de competitie weer haar vertrouwde plek op de bank plaats te kunnen innemen!


«   »