Geschiedenis

 

Historie Handbalvereniging Heeten

De handbalvereniging Heeten is opgericht in 1959 als onderdeel van voetbalvereniging SV Heeten.
Al vrij snel groeide de handbaltak uit naar een volwaardige club waaraan Henk Heuzels een grote bijdrage heeft geleverd. Hij was het ook die in 1979 met het voorstel kwam om jaarlijks een toernooi te organiseren om de vereniging nog meer aandacht te geven en van een nieuwe impuls te voorzien.

Het handbal groeide verder en in 1981 werd besloten dat de handbaltak van de SV Heeten zelfstandig verder wilde gaan en werd de Handbalvereniging Heeten opgericht.


Vanaf begin was er nog geen sporthal in Heeten en moesten de trainingen en zaalwedstrijden in Raalte worden afgewerkt. Door het groeiend aantal inwoners en dus ook sporters in Heeten werd er in 1989 een Sporthal in Heeten gerealiseerd. Eind jaren tachtig werden door het Dames 1 team verschillende kampioenschappen gevierd en werd zelfs het niveau 1e divisie bereikt.

 

De vereniging was in 1990 de eerste die met een naamsponsor naar buiten trad: Handbalvereniging Boerhof Heeten werd de naam en dat werd een begrip in Salland en ver daarbuiten. Nadat John Boerhof zich wat terugtrok uit de zaak en overliet aan dochters en schoonzoon kwam in 2001 een einde aan de jarenlange sponsoring. Een korte tijd werd het toen Handbalvereniging Wessels Heeten en vanaf 2004 werd het veranderd in Handbalvereniging PLUS Severijn Heeten. 

In 2023 heeft de familie Severijn de supermarkt verkocht aan Jeroen Kolkman. Hij heeft het sponsorschap voortgezet en derhalve is de naam vanaf seizoen 2023/2024 Handbalverenging Plus Kolkman Heeten


Het NHV kent twee soorten competities: zaalcompetitie en beachcompetitie.
De zaalcompetitie start begin oktober en eindigt eind maart. De beachcompetitie wordt gespeeld in de maanden mei en juni. 

 

Naast de competitie wordt deelgenomen aan toernooien, georganiseerd door vele verenigingen.

Onze vereniging organiseert één toernooi:

  • Techvisie Jeugd Handbaltoernooi voor de A-, B- en C-jeugd.

 

Daarnaast nemen zowel Dames 1 als Heren 1 deel een de bekercompetitie.


Nog steeds is Handbalvereniging PLUS KOLKMAN HEETEN een bloeiende vereniging met meer dan 180 spelende leden en een groep vrijwilligers die ervoor zorgen de vereniging blijft draaien. 

We kunnen dan ook met een gerust hart vooruitkijken in de toekomst