Geschiedenis

 

Historie Handbalvereniging PLUS Severijn Heeten.

De handbalvereniging Heeten is opgericht in 1959 als onderdeel van voetbalvereniging SV Heeten.
Al vrij snel groeide de handbaltak uit naar een volwaardige club waaraan Henk Heuzels een grote bijdrage heeft geleverd. Hij was het ook die in 1979 met het voorstel kwam om jaarlijks een toernooi te organiseren om de vereniging nog meer aandacht te geven en van een nieuwe impuls te voorzien. Hij kon op dat moment niet vermoeden dat zijn Heuzels -toernooi nu anno 2006 nog steeds gespeeld wordt, voorafgaand aan de start van de zaalcompetitie. Het handbal groeide verder en in 1981 werd besloten dat de handbaltak van de SV Heeten zelfstandig verder wilde gaan en werd de Handbalvereniging Heeten opgericht.


Vanaf begin was er nog geen sporthal in Heeten en moesten de trainingen en zaalwedstrijden in Raalte worden afgewerkt. Door het groeiend aantal inwoners en dus ook sporters in Heeten werd er in 1989 een Sporthal in Heeten gerealiseerd. Eind jaren tachtig werden door het Dames 1 team verschillende kampioenschappen gevierd en werd zelfs het niveau 1e divisie bereikt.

 

De vereniging was in 1990 de eerste die met een naamsponsor naar buiten trad: Handbalvereniging Boerhof Heeten werd de naam en dat werd een begrip in Salland en ver daarbuiten. Nadat John Boerhof zich wat terugtrok uit de zaak en overliet aan dochters en schoonzoon kwam in 2001 een einde aan de jarenlange sponsoring. Een korte tijd werd het toen Handbalvereniging Wessels Heeten en vanaf 2004 werd het veranderd in Handbalvereniging PLUS Severijn Heeten.


Het N.H.V. kent twee soorten competities: Veldcompetitie en Zaalcompetitie.
De Veldcompetitie start in september tot begin oktober (afhankelijk van de vakantie-periode)
en krijgt een vervolg vanaf april het jaar daar op volgend tot eind mei.
De Zaalcompetitie start medio oktober en eindigt eind maart.


Op officiële feestdagen (ook kerkelijke) vindt er geen competitie plaats
Prestatie-gerichte teams nemen in de regel niet deel aan de veldcompetitie;
een verantwoorde voorbereiding op de zaalcompetitie maakt het spelen van een veldcompetitie nauwelijks mogelijk...


Naast de competitie wordt deelgenomen aan toernooien, georganiseerd door vele verenigingen.


Onze vereniging kent drie toernooien:

  • het Heuzels-toernooi voor Dames 1  (altijd twee weken vóór de start van de zaalcompetitie)
  • en het Techvisie Jeugd Handbaltoernooi voor de A- en B-jeugd.


Voor de jeugd is er elk jaar het Raalter jeugd-toernooi, georganiseerd door de gezamenlijke Raalter handbalverenigingen, hieraan nemen in principe alle jeugdteams aan deel.


Van Bonds- en afdelingszijde kunnen er activiteiten worden georganiseerd die rechtstreeks betrekking hebben op het handbalspel:

  • Spelregeltesten
  • Spellendagen
  • Trainingsdagen enz.


Talentvolle spelers/speelsters kunnen uitgenodigd of voorgedragen worden om deel uit te maken van b.v. een afdelings-selectie (en zelfs voor nationale selecties).


Voor de hoogst spelende seniorenteams binnen de afdeling IJsselstreek bestaat bovendien de deelname aan de strijd om de afdelingsbeker.


Nog steeds is Handbalvereniging PLUS SEVERIJN HEETEN een bloeiende vereniging met meer dan 200 leden en nemen we met 4 dames senioren, 1 heren senioren, 1 Dames A-, 1 recreanten en 12 jeugdteams deel aan de competitie.

We kunnen dan ook met een gerust hart vooruitkijken in de toekomst