Weekend 9 en 10 dec.

Gepubliceerd op 20 december 2017 om 19:17

Heren komen tekort tegen Quintus.

Zondagmiddag reden de heren door de eerste sneeuw richting Hengelo(Gld) voor de uitwedstrijd tegen Quintus. De huidige nummer 3 was op papier een lastige tegenstander. Heeten moest het doen zonder de inbreng van Leo Dijkstra, Mart Hofman, Jesper Middelburg, Tim van Berkum en Dennis Schrijver. Dion Hofsté verdedigde daarom voor het eerst in weken weer het doel. Jan Maats was gelukkig wel aanwezig, zodat Heeten met 2 wissels kon spelen, waarbij Eric Giesen nog wel de nodige last had van een overstrekte arm.
Het eerste kwartier leek de wedstrijd op een treffen tussen Quintus en Aldo Nijboer. Na redelijk goed positiespel van Heeten wist Aldo keer op keer in goede scoringspositie te komen en het doel van de gastheren te treffen. Pas bij 9-8 was het Tim Bloemen die als 2e speler ook een duit in het zakje deed. Quintus beschikt over 2 opbouwers met een hard schot en de Heeten defensie stond daar niet altijd goed tegenover. Toch bleven de heren goed in het spoor van Quintus en brak de ruststand aan met een stand van 16-12. Direct na de rust startte Quintus met mandekking op Aldo Nijboer. In de eerst 10 minuten ging Heeten daar niet goed mee om. De aanval was rommelig en er werden te weinig kansen gecreëerd. Ook via de break waren de gastheren enkele keren trefzeker.
Quintus kon daardoor uitlopen naar een 22-14 voorsprong. Heeten kreeg daarna iets meer vat op het spel, maar was in de afronding te onzorgvuldig. De schoten waren niet scherp genoeg, waardoor de Quintus keeper menige doelkans ongedaan kon maken. In de slotfase - stand 28 - 17 – kwam Heeten nog enkele keren wel goed door met treffers van Jan Maats en Ronald Maasman, waardoor de eindstand werd bepaald op 29-21.
Scores voor Heeten: Aldo Nijboer 12; Tim Bloemen, Jan Maats, Ronald Maasman 2; Erik Giesen, Fabian Dorlas en Maarten Koopman 1.
Door deze nederlaag blijft Heeten 8e met 5 punten. Zaterdagavond om 19.00 uur wordt thuis aangetreden tegen The Flyers. Zij staan momenteel op de 5e plaats met 12 punten. Maar met iets meer rust in het spel heeft Heeten zeker kansen tegen de gasten uit Wijchen.

 

PLUS Severijn Heeten DS2 - Kwiek DS4

Vandaag, zondag 10 december, stond de wedstrijd tegen Kwiek op het programma. Een wedstrijd waarbij het zeker haalbaar was om punten te pakken. Helaas moesten we het vandaag doen zonder onze coaches, maar hiervoor hadden wij een geweldige vervangster Anja Lubbers. Bedankt!
De eerste helft van de wedstrijd speelde we erg gehaast, we wilden te graag doelpunten maken en ronde de aanvallen niet zo netjes af. Toch wisten wij een voorsprong te bemachtigen en stonden wij voor in de rust.
Na de rust werd het samenspel steeds beter en wisten wij mooie aanvallen neer te zetten. Ilse maakte nog een mooi vliegertje met een lobje over de keeper heen, prachtige goal!
Uiteindelijk wisten wij de wedstrijd af te sluiten met een overwinning van 22-15.
Dit betekend dat we 4e staan in onze klasse!

Groetjes Dames 2

 

Groessen DS1 - PLUS Severijn Heeten DS1

Zaterdagavond 9 december stond de wedstrijd tegen Groessen op het programma. Een oude bekende voor ons, omdat ze ook uit de hoofdklasse komen. Zij stonden vierde met een wedstrijd minder gespeeld en wij tweede. We wisten dat het een belangrijke wedstrijd was. We gingen in het blauw het veld op, omdat Groessen ook groen is.
Het bleek al snel dat Groessen met twee cirkelspeelsters speelde in de aanval. Ze creëerden op deze manier behoorlijke gaten. Wij gingen dan ook snel terug van een 5-1 dekking, naar 6-0. We kregen er nog steeds niet helemaal grip op, maar zorgden wel dat het gelijk op ging. Dit resulteerde met de rust in een voorsprong voor ons: 11-13.

We gingen dus met een positief gevoel de rust in. Er werd besproken hoe we nog iets meer grip konden krijgen op de twee cirkelspeelsters. Ook werd besproken hoe we nog meer kansen konden creëren in de aanval.
In de tweede helft kregen we zeker meer grip op de cirkels. Ook wisten wij er behoorlijk wat in te gooien aan de andere kant. Dit zorgde ervoor dat we steeds iets meer uitliepen in de score. Na de laatste seconde wist Esmee er nog een penalty van Groessen uit te houden. Na een goede wedstrijd konden we de punten dus meenemen naar Heeten! Eindstand: 26-32.

 

Wedstrijdverslagen

 


«   »