Weekend 16 en 17dec

Gepubliceerd op 18 december 2017 om 19:19

"De heren van Heeten verliezen na hevige strijd van The Flyers”

Zaterdag avond speelden de heren van Heeten thuis tegen de heren van The Flyers. The Flyers is een snel team die zoals de naam deels doet vermoeden veel op de break speelt. De wedstrijd begon en iedereen stond op scherp. Tim Bloemen maakte goed gebruik van de druk die werd gegeven en maakte de eerste treffer van de wedstijd. De aanvallen gingen goed en Dion wist met een paar reddingen de ballen uit het doel te halen. De score liep uit naar 3-1 voor Heeten. In de verdediging werd aangepakt maar door de goede druk van the Flyers wisten ze door de verdediging te breken en de score naar een gelijke stand te brengen. In de aanvallen hierna lukte het vaak om wel langs de verdediging te komen maar niet om langs te keeper te komen. Hierdoor konden de Flyers uitlopen naar een 4-8 voorsprong. Na een aantal wissels te hebben gedaan stond de verdediging beter afgestemd op de aanval van de Flyers. Door mooi samenspel in de aanval wisten Ronald, Tim van Berkum en Jesper te scoren. De afstand van de Flyers werd iets minder en de score was nu 10-12. We wisten het verschil niet vast te houden en de ruststand was 10-15 voor de Flyers.
Keeper Dion wilde ook even het spel van dichtbij mee maken en ging daarom wisselen voor Dennis. Inmiddels was het ook duidelijk dat de scheidsrechter voor geen enkele zware overtreding ging straffen en het vooral verbaal probeerde op te lossen. De Flyers maakte hier net iets eerder en vaker gebruik van in de verdediging. Dit leidde soms tot gevaarlijke acties. Tim van Berkum werd bijna onthoofd door een speler van de Flyers maar dit mocht allemaal. Door de ergernissen op de scheidsrechter werd er minder goed op het spel gelet en liepen de Flyers uit naar een 13-22 voorsprong. In de laatste 20 minuten gingen wij ook een stuk harder verdedigen. Dion liet zien wat hij in zijn mars had en pakte zelfs twee tegenstanders tegelijk vast die vervolgens geen kant op konden. Door de sterke verdediging en 3 break-outs achter elkaar van Tim van Berkum kwamen we terug tot een 20-26. In de laatste momenten van de wedstrijd leek het alsof de Flyers moe waren en ze gaven veel kansen weg. De eindstand was uiteindelijk 23-28 voor de Flyers.
Doelpunten:
Tim van Berkum 5, Tim Bloemen 4, Jesper 4, Aldo 3, Erik 2, Mart 2, Ronald 2, Maarten 1.

 


Heeten dames 1 - Artemis dames 1

Zaterdagavond 16 dec stond een thuiswedstrijd tegen Artemis op het progamma. Voor ons allen een onbekende tegenstander. Artemis stond op de negende plaats en wij op de tweede plaats.
Het ging de eerste helft enorm gelijk op. Artemis wou vooral over onze verdediging heen schieten. Ze probeerden de tempo uit het spelletje te halen waardoor ze zelf hun eigen spel perfect konden spelen. Dit resulteerde tot een stand van 15-13 in de rust.
Er werd ons verteld dat we juist de tempo moesten houden en sneller de bal moesten pasen.
We begonnen de tweede helft met hoop om een goede eindstand neer te zetten. We kunnen immers goed op tempo spelen, dus dat moest lukken. Alleen ging die minder goed dan verwacht. We speelden de ballen heel slordig waardoor we het hen nog makkelijker maakten. We maakten het spannend door de stand steeds een beetje gelijk te houden. Wel liepen wij telkens net een punt voor. Dit resulteerde tot een spannende stand van 21-20 en een eindstand van 24-21.
We hielden de punten in Heeten zoals gehoopt. Nu hebben we 2 weekjes rust en over 3 weken weer een belangrijke wedstrijd. We spelen 6 januari namelijk een thuiswedstrijd tegen Wijhe dames 2.
We willen namens dames 1 iedereen fijne feestdagen wensen en hopelijk zien we u weer in 2018!

 

Wedstrijdverslagen

 


«   »