Weekend 27 - 28 januari

Gepubliceerd op 29 januari 2018 10:20

‘Heren van Heeten verslaan Erica in een ijzersterk duel’

Afgelopen zaterdag speelden de heren van Heeten uit tegen de Heren van Erica. De vorige wedstrijd had Erica gewonnen met 32-28. We wisten dat dit dus een pittige wedstrijd ging worden. Voor de wedstrijd hadden we goede afspraken gemaakt en we hadden een helder plan. Met 4 wissels konden we de strijd aan gaan.
De wedstrijd begon en direct wisten we op voorsprong te komen door een doelpunt van Roland. Door een goed opgezette aanval wisten we een penalty te krijgen die Erik vakkundig in het doel wist te gooien. Erica kwam met snelle aanvallen onze kant op en wist de score steeds bij te houden. De score bleef nu bijna de gehele helft gelijk. Telkens als wij scoorden maakte Erica de aansluiting. Zowel wij als Erica konden geen ruimte vinden om uit te lopen. Toen de score 8-8 was wist Erica het 10-8 te maken. Direct hierna konden wij terug komen tot een 12-10 door doelpunten van Tim, Aldo en Erik. Hierna liep de score weer gelijk op. De ruststand was 15-16 voor Heeten.
In de tweede helft moesten we onze focus behouden en door gaan met het opzetten van goede wissels. De scores bleven steeds heel dicht bij elkaar en een paar fouten konden de wedstrijd al beïnvloeden. Nadat we met 3 punten waren uitgelopen op Erica kwamen ze weer terug tot een score van 21 – 21. In de laatste 10 minuten wisten we Erica de baas te blijven. Door een sterke verdediging en fenomenaal keeperswerk van Dion wisten we de voorsprong vast te houden. Zelfs toen Erica een penalty kreeg wist Dion de bal twee keer achter elkaar te stoppen. In de eindfase wisten we het hoofd koel te houden en scherp te blijven in zowel aanval als verdediging. Door een goede teamprestatie konden we de punten mee naar huis nemen. De eindstand was 26-29!
Aanstaande zondag spelen we om 13:00 een uitwedstrijd tegen de Heren 1 van Zwolle.
Doelpunten: Aldo 10, Erik 7, Mart 4, Jesper 2, Tim 2, Leo 1, Ronald 1, Roland 1.

Nijhof Broekland dames 1- PLUS Severijn Heeten dames 1

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Broekland op het programma. Door twee nederlagen tegen Zwolle en Haarle waren we gebrand om vandaag de punten mee terug te nemen naar Heeten. We hadden afgesproken om de uitstraling en de teamspirit van de wedstrijd tegen Zwolle mee te nemen in deze wedstrijd. We begonnen de wedstrijd en stonden al snel op voorsprong. Toch liep het zowel in de verdediging als in de aanval niet helemaal lekker waardoor broekland weer langszij kwam. Vanaf toen verliep de score om en om. Vlak voor het fluitsignaal van de rust kreeg Broekland nog een penalty. Waardoor we gingen rusten met 11-10 in het voordeel van Broekland. In de rust bespraken we dat we meer op snelheid moesten spelen, meer afstand moesten nemen in de aanval, druk moesten zetten en wachten op de kansen want die kwamen er dan echt wel! In de verdediging moesten we meer communiceren en vooruit gaan verdedigen. We gingen met goede moed de tweede helft in, al gelijk scoorden wij een aantal keer vanuit snelheid. Vanaf daar werd de wedstrijd harder, er werden nare overtredingen gemaakt en ging er regelmatig iemand met twee minuten het veld af. Uiteindelijk konden wij door hard werken uitlopen naar een voorsprong van 5 doelenpunten. De einduitslag was dan ook 19-24 in het voordeel voor ons. Deze twee punten konden we dus in onze zak steken.
We willen al het publiek bedanken die speciaal voor onze wedstrijd naar Broekland is gekomen! Volgende week zaterdag 3 februari om 19:00 staat wederom een uitwedstrijd op het programma, namelijk tegen SDOL. Hopelijk zien we jullie ook dan weer!

«   »